Bara regn, regn och regn

Har inte så mycket att skriva. Har varit avslappnade mellandagar men ack så tråkigt väder. Nu har det äntligen slutat att regna i vart fall. Utnyttjade regnandet till att köpa ny bil och det känns ju bra att fått det fixat.

Nepp, har man inget att skriva ska man låta bli.

Höres

/A

God fortsättning!

Blir nog inte mycket till blogg nu mellan jul och nyår tror jag, men vem vet.... Vill i varje fall önska er alla en god fortsättning (missa ju att önska god jul.....). Min jul har varit mycket bra. Firade med familjen på dopparedagen och juldagen. Hade en trevlig utekväll tillsammans med Rickard, Thomas mfl juldagskvällen och har idag på annandagen återigen bevittnat hur IFK slagit Gripen (8:e raka!!!!).

/Anders - njuter av vanlig julledighet

Julledigheten började med förnedring

Mm, det är det minsta man kan säga. Lämnade jobbet strax före 16 och drog sedan i till Västerås city och avslutade julklappsinköpen. När jag då kommer hem till lägenheten strax efter 18 förklarade jag för mig själv att julledigheten börjat. Och kunde den få en bättre start än Västerås SK mot IFK Vänersborg i ABB arena syd kl 19? På förhand: Nej, i efterhand: ABSOLUT

20.50 cyklar jag hem efter att ha bevittnat VSK krossa de blåvita med 15-1!!!!!!! 15-1, det är och var löjligt!!!! Nog för att VSK spelade en bandy som var bland det bästa jag sett, men ändå. ABSOLUT inte ok....... Hoppas bara att detta inte sätter ribban för hela julen för då blir det inte roligt!

/Anders


IFK Vänersborg större än SAIK

Återkommer till rubriken senare. Börjar med helgen. Efter en hård arbetsvecka skulle jag och Mathias ge oss ut och käka på fredagskvällen. De första 8 (!) restaurangerna vi besökte var fullsatta, men den nionde erbjöd bord. Jag åt en extremt god oxfilépasta till vilken jag drack ett särdeles gott vin vars namn jag glömt. Efter måltiden bar det av till Harrys för lite kvalitetsöl. När andra ölen slunkit ned fanns två alternativ, hemgång eller Blue Moon Bar. Det blev alternativ två så lördagsmorgonen var lite seg.

Tog mig dock samman och gav mig ut och i princip slutförde julklappsinköpen. Klockan 18 var det dags för fest hos Robban. Dock ringde Berra vid halv 6 och meddelade att han satt på tåget från Stockholm och i sista stund bestämt sig för att hänga på. Han hade dessutom lockat med sig Janne. För er som inte vet, så är Janne och Berra gamla korridorsgrannar från Örebrotiden. På grund av deras sena ankomst blev vi också lite sena till Robban.

Hos Robban väntade kvällens riktiga utmaning: "Guitar Hero". Hade inte testat förut och mitt första försök var allt annat än bra. Janne var heller inte sen att på sitt ödmjuka sätt påpeka detta, eller rättare sagt så sa han: "Hur kass är du egentligen"? Men som vanligt gick jag segrande ur den striden. Vi mötes nämligen strax efteråt i en match och gissa vem som vann. Han krävde naturligtvis revansch och jag vann då ännu störrre. I huvudtävlingen torskade jag dock redan i kvartsfinalen mot fenomenala Linda. Hon var för bra för mig helt enkelt. Hon åkte dock i sin tur ut mot värden och slutliga segraren i semi. Vill tacka Robban för den sportlighet du visade genom att välja ett spel som de flesta av oss knappt provat medan du hårdtränat ett halvår. Det är fint sportmansship det :-)

Kvällen fortsatte med moviequiz. Jag hamnade i samma lag som Janne och kvällen enda nykra gäst. Man kan säga att det var jag och hon som gjorde jobbet men Janne höll knappen bra. Efter att Janne beklagat sig över att frågorna var svåra var det någon som frågade honom: ser du aldrig film? Nej, svarade Janne. Vad gör du på kvällarna då? kom som följdfråga. Jag spelar poker och ..... (ledsen med andra delen av den meningen kan jag inte skriva. Lite för grovt, det kan ju vara barn som läser detta så ni får gissa). Hur som helst så vann Robban även detta spel. Bara undrar hur många gånger han gått igenom spelets frågor. Nä Robban, ska sluta att vara dålig förlorare....:-) Dessutom var ju festen kanon så jag kan leva med förlusterna.

Nåväl, klockan blev 23 och vi stod återigen för ett val, stanna eller gå till Blue Moon Bar. Återigen alternativ 2..... Lång kötid och massa folk där men överlag var det en bra kväll. Söndagen blev sedan väldigt lugn. Måndagen började med minus 9 och bilköer. I kön lyssande jag som vanligt på Mixmegapool som denna morgon diskuterade varningstexter. Den roligaste som de tog upp, i mitt tycke alltså, var till en motorsåg. Texten lydde "Sitt ej på grenen ni sågar av".....jasså......

Och så rubriken då. Vid infarterna till mälarstaden Västerås sitter stora ljustavlor som berättar lite vad som händer i stan. Denna vecka har informationen handlat om elitseriemötet mellan VSK och IFK Vänersborg i ABB arena syd på fredag. Inget konstigt i sig, men grejen är att redan i morgon möts VSK och SAIK i samma arena. SAIK, en av bandyns giganter, är alltså mindre intressant än lilla Vänersborg. Intressant..... Men antagligen är det väll så att ALLA vet att SAIK kommer imorgon och INGEN (utom jag då) bryr sig att IFK kommer på fredag. Jag hoppas i varje fall på gurkkross på fredag.

Jag fortsätter att dominera i bandycoachen. Mitt lag var tydligen med i pappersupplagan av TTELA idag där det fanns lite topplistor. Ligger på 18:e plats av ca 1200 just nu. Men jag dalar nog snart. Det viktigaste är tävlingen inom gruppen där jag behåller ett stabilt grepp. Måste nog påstå att gruppen delat sig i två delar där Jag, PA Kihlsten och Timell gör upp om segern och CyberTobbe, familjefadern och Mr "Jag har fått en raket i ögat" slåss om att slippa jumboplatsen. Nedan ser ni aktuell ställning.

Jag: 180 p
PA Kihlsten: 151 p
Blåsseraggarn: 149 p
CyberBOB: 137 p
Rocco: 120
Khalle Passat: 114


//Anders - vanligt sugen på julledighet


Det meningslösa våldet har aldrig känts närmare

Denna bloggen innehåller ofta mer eller mindre oseriösa inslag men ikväll är det allvar på riktigt. Läste precis på kvällstidningarnas internetsidor att en lärare vid Örebro Universitet blivit knivskuren inne i universitetet. Den knivskurnes tillstånd är tydligen riktigt kritiskt. Känns som om våldet i och med detta kommit väldigt nära. Universitetsområdet i Örebro var under nästan 2 år mitt hem och stora delar av mitt liv. Flera av de mest minnesvärda ögonblicken i mitt liv har jag upplevt här och jag ser tillbaka på denna tid med stor glädje.

Bara tanken på att någon skulle ta sig dit och med kniv sticka ned en lärare en tisdagseftermiddag är helt absurd. Det ska bara inte hända. Varför händer det????

Naturligvis var det bara en tidfråga innan ett universitet i Sverige (som varit förskonade, såvitt jag kan påmina mig, från vansinighetsdåd) skulle råka ut för något sådant här. Jag menar, varför skulle universitet vara mer förskonade än andra institutioner i samhället. Men Örebro Universitet....... Det värsta man såg där var inbrott i någon källare och någon uteliggare som sov i någon trappuppgång. Våld fanns inte!

Örebro Universitet har en speciell plats i mitt liv och det känns hemskt att något dylikt inträffat där. Dessutom i korridorer jag passerade varje dag på väg till innebandyspelandet.

Mina tankar går i kväll till den drabbade, dennes familj och hela universitetet. Varför händer sådant här????? Kommer aldrig förstå......

/A

Om jag vore jultomten...

Var ute och julhandlade i går. Samma julstress som vanligt. Jag gillar julen men jag ogillar julhandeln. Höjdpunkten för mig är att träffa familj och vänner samt annandagsbandyn. Jag handlar julklappar till mor, far, syster, mormor, farmor och farfar. Det är liksom det jag gör. Jag har dock funderat lite på vad jag skulle ge alla min vänner i julklapp om jag vore jultomten. Listan nedan är vad jag kom fram till. Ber genast om ursäkt om jag glömt någon men det är bara för att jag inte lyckats hittat på något vettigt. Listan har heller ingen inbördes ordning.

SOA & ANNA: Obegränsade medel för att annordna en repris (fast utan vigseln då) av årets succe!
RICKARD: En finansiär till de idéer jag tror du jobbat på inför återkomsten till Sverige
KALLE: Lite flyt
TOBBE: En egen E-mailadress
KJELLSTRÖM: En helicopter med pilot för att minska den tiden du idag behöver lägga på bilresor i tjänsten.
LIDDEN: Skulle vilja säga ett nytt renoveringsobjekt men då slår nog Annelie ihjäl mig....
TERJE: En signerad singel av "En kvinna och en man".
EKSTRÖM: En lägenhet
JANNE: En lägenhet & en kurs i "angry management"
BERRA: En lägenhet åt Janne
CAJSA: En manual till mr vel
KNUTSSON: En 2-veckors kloning av sig själv så att han & flickvännen kan åka på solsemetser och hans "kloning" kan sköta husbygget.
KIHLEN: En heldag med Håkan Mild
KAZZA: Ett trovärdigt alibi som styrker att du själv byggde mer än 2% av din altan. Kan behövas för att övertyga mig....
TOLLE: En duett med Robbie Williams.
ROBBAN: Körkort

Ledsen alla andra, där tog min fanatsi slut.... Jultomten Anders återkommer kanske......

Nu är det dags att se slutet av "tomten är far till alla barnen" och sedan sova. Någon eller några har gjort inbrott på mitt kontor så jag måste dit tidigt imorgon och röja och se vad som saknas. Den preliminära rapporten pratar dock bara om massa utspridda papper...... Tröstlöst........


//Anders-Vanlig Jultomte

Identitetskris eller bara löjlig

Ja jag funderar över det. Det handlar inte om mig utan om en medbilist som körde om mig strax innan Hjulstakorset i Onsdags. Personen hade en sk personlig registreringsskylt. Ett koncept jag aldrig riktigt kan förstå. Lägger det i samma fack som hipp hopp, Mazariner, tatueringar, ordet: frotté, och Örebro Södra. Men, man ska nog inte fatta allt. Denna mannen/kvinnan hade valt att på sin nummerplåt skriva: OKÄND. Allstå var finns humorn? Söker personen uppmärksamhet så har han ju uppenbarligen lyckats (om alla reagerar som mig vill säga) men vadå.....? Förstår inte..... Man ser ju inte ansiktet på människan ändå eller är de det som är meningen? Det enda man vet är att någon av något kön kör en bil med registreringsskylt som lyder OKÄND! Jag förstår inte humorn. Löjligt, fjantigt och flanigt tycker jag.

Över till lite roligare saker. Var på min livs första bandymatch inomhus i går. Tillberga (TB) -IFK Vänersborg i nybyggda ABB arena Syd. Vilken arena....Riktigt mäktig! Arenan rymmer bara 9000 personer så det var tur att man hade köpt förköp (ironi). För det var hela 278 personer där + fotografer och journalister från alla landets tidningar som trängdes runt Per Fosshaug i hans debut som tränare. Han är ju som bekant avstängd från att spela sedan han kallat domaren Ulrik Bergman för "Julgris". Ett ord som användes titt som tätt på läktaren när vissa TB fans var missnöjda med domslut. Roligast var dock speakern som under pausen lät hälsa att någon som står TB nära önskat en låt varpå denna låt spelades. Viilken låt var det då? jo, Werner och Werners "Min julskinska har rymt". Det är humor!!!!!

IFK spelade stabilt utan att imponera. Första halvlek var lite som Spanien-Sverige. IFK hade massa boll och passade runt till lägena kom. Andra halvlek var jämnare men IFK gick segrande ur striden med 2-0. Tuffare imorgon  dock när Villa/Lidköping kommer på besök till Vänersborg. Hellre HSB än Villa brukar jag säga:-)

Hade bokat fel tvättid idag också, så nu får jag kombinera tvätt och julklappshandling på lördag. Var dock en trevlig tjej som hade "min" tid, så jag fick ju pratat lite med henne vilket gjorde mitt misstag mer överkomligt.

Bandycoachen rullar vidare och jag är fortfarande i obestridlig ledning. Favoriten, tillika nyblivne polisassistenten Kihlsten tappar och är nu efter Cyber Tobbe. Kalle har också tagit sig och närmar sig Lärking med stormsteg. Timell håller sig stadigt på topp 3. 

Jag har nu gjort en moralinsats för hela gruppen och bjudit dem hit till Vås för avslutningsfest i februari/mars. Jag tror ingen vill sitta här som loser då så jag hoppas att detta ska stärka alla i gruppen......Aktuell ställning är:

Jag: 116 p
Timell: 93 p
Cyber Tobbe: 91p
Polisassistenten: 90p
Rocco Lärking: 75
Khalle snurfint: 71



Make love not war elller skit åtminstone i att kriga!

//Anders - Bara så vanlig som jag kan vara

En Björnstuga och söndagsöppna restauranger, tack!

Hhhmmmmm, kan inte säga att Västerås glänste denna helgen direkt..... Alltså ibland fattar jag inte hur detta kan vara Sveriges femte största stad med tanke på vad den erbjuder. Mycket är bra men vissa saker är rent ut sagt dåliga och lite alternativ skulle inte skada.

Var på krogen i lördags. Finns egentligen bara ett ställe att gå till om man är i min ålder och det är BMB. Ofta är BMB riktigt bra men i lördags var det inte det. Det var rent ut sagt dåligt.  Alldeles för mycket folk och riktig usel musik. Men inte så konstigt egentligen. Ett ställe kan inte alltid vara bra men problemet är att det saknas alternativ. Jämför man med Örebro som är nästan lika stort så erbjuder den staden betydligt fler alternativ. På den tiden jag bodde där hängde jag mest på Strömpis men om det var trist där gick man till Björnstugan eller Babar. Liknande alternativ finns tyvärr inte i denna stad. Tråkigt men sant.....

En fördel är å andra sidan att det finns ett ställe där det alltid är bra med folk. Behöver liksom inte bry sig om lönehelg eller dylikt. Det blir alltid mycket folk. Nog om det, det som gjorde mig mer fundersam var gårdagens upplevelse. Jag och en polare drog oss in till stan vid 14-tiden för att käka, men nästan alla restauranger var stängda. Allvarlig talat, är det inte lite konstigt?? De få ställen som hade öppet var å andra sidan knökfulla. Borde inte en stad i Västerås storlek ha lite bättre utbud?

Det var också någon form av julshoppingstart i centrum denna dag. Kan varit det minst julgemytliga jag sett. På torget hade man slängt upp ett litet tivoli och en stor öppen lastbil där det stod God Jul. På denna stod en dam och pratade oavbrutet. Allt detta omgivet av all den fina betong som centrum erbjuder.....Nu ska väll sägas till deras försvar att vädret inte direkt var juligt men detta koncept föll inte väll ut hos vanliga enkla jag.

Men man kanske skulle sluta klaga och ta tag i saken själv men ja......ähh, släpper detta.....

Efter ett kort fökylningsuppehåll är jag åter i träning men eftersom det är Tillberga-Vänersborg här på onsdag måste jag ta ett uppehåll i min empiriska studie (som jag som nämts tidigare funderar på att lägga ned).

//Anders - Vanligt fundersam

RSS 2.0