Mini-comeback

Ja, så skulle man nog kunna kalla det. Sedan jag under värdiga former lämnade Offside för knappt 2 år sedan har jag bara spelat innebandy en gång. Det var i en fylletunering i december 2006 här i Västerås. Men igår var det dags igen och med lite tur kan det nu bli spel några gånger per månad. Det verkar vara ett bra gäng. Håller ungefär samma standard som gamla Offside-gänget. Dock fanns ingen som körde Kalles snurrfinter. Alla andra utom denne käre vän har väll insett hur sönderläst den finten är......

Bollkontrollen då? Nja, visst har man tappat. Tog några matcher att hitta bolltempot. Kondisen verkar heller inte vara på topp, så jag fick slita. Kom dock igång efter cirka en halvtimme och började hitta målet och passningarna satt på bladet. Satte några riktiga "Andersmål" också och det gav extra energi. Jäkligt kul var det och nu märker man hur mycket man har saknat det.

Men oj vilken träningsvärk det blev. Varenda muskel i benen värker. Dessutom är båda stotårna blåa då skorna verkar ha krymt under under mitt uppehåll. Så idag har jag stapplat runt som en gammal gubbe på jobbet, men så ska det väll kanske vara.

Annars finns inte så mycket att skriva om för stunden. Hoppas att ni alla mår bra!

//Anders - vanlig innebandyspelare med vanlig träningsvärk.

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg

Recovery

Crash boom bang som Roxette sjunger....... Nä, så farlig var det inte men datorn ville liksom inte gå igång på lördagsförmiddagen (troligen var den bakfull. Den hade nog varit på Harry´s och hoppats få dela hårddisk med en LG eller HP, vad vet jag.....). Varken i normalt eller felsäkrat läge ville den. Hmm, vad göra.... Ringa Kalle naturligtvis! Grabben köpte bilbatteri men kunde ändå ge mig lite support. "Sätt i skivan du fick med när du köpte den" sa han. Jag hittar skivorna och väljer naturligvis recovery och så var allt borta....... Tack för hjälpen kära vän:-)

Nä, allvarligt så var det de enda jag kunde göra och jag hade inget ovärderligt i datorn. Skulle eventuellt vara lite bilder men jag tror att jag spritt de flesta av dem till nära och kära sedan tidigare så de finns ju kvar. I värsta fall får jag väll lämna i hårddisken till någon expert som får gräva fram det. Glädjande är dock att jag nu fått igång datorn igen och är up and running mot övriga världen precis som förut.

Helgen har varit bra. Lite fest på fredagen, handboll och DVD lördag och biltvätt, träning och testa nya strykjärnet idag. Vad mycket lättare strykningen blev när ångfunktionen faktiskt fungerar. Fick strykt skjortor för flera veckor framöver.

Nu väntar en ny spänande vecka på många sätt.......

Bandyn har nu VM-uppehåll och så även bandycoachen. Läget verkar numera ganska låst men viss späning finns kvar. Det är nu 65 poäng mellan mig och jazzdiggaren Kihlsten. Han har i sin tur 19 poäng ned till Timell. Sedan är det dock en liten fight och en stor sådan. Timell och Kjellström slåss om tredjeplats där Timell nu har 11 poängs försprång. Den stora fighten är dock att slippa vara jumbo och där med få sova i lägenheten istället för källaren på avslutningen här i Vås om en knapp månad. Det skiljer nu bara 6 poäng mellan CyberBob och "Släng in recoveryskivan" Andersson. Spännande.....

1, Jag 428 p
2, Jazzdiggaren Kihlsten 363p
3, BlåsseLidden 344p
4, Martin Lakritsshot 333p
5, Khalle snurrfint: 303p
6, CyberTobbe: 297 p

//Anders-med ett vanligt dataproblem

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg

I´m a VIP

Det stämmer! När jag kom hem igår låg det en VIP-inbjudan inanför dörren. Jag kan nu med lika högt huvud som övriga gräddan stoltsera med att jag är very important. Jag har nämligen blivit inbjuden till förhandsvisning/VI-visning av nya Scoda Fabia i Västerås. Snacka om att man är en aktad medborgare här i mellansverige! Det bjuds på dryck och lättare tilltugg torsdag kväll nästa vecka i samband med att denna nya skapelse, som kostar hela 118 000 kr ny, avtäcks. Genom att anmäla mig med min VIP-kod erhåller jag en plats på den guldkantade gästlistan och får gå på den röda mattan. I am very important!

//Anders - vanligt viktig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg

Torka

Har haft massa bra bloggidéer men har inte riktigt hittat ett bra sätt att få ut dem i text. Så nu sitter jag här utan något vettigt att skriva om. Kan visserligen meddela att jag sett Lady in red igen, fast på gymmet då och det kan väll knappast ses som häpnadsväckande. Dock var hon inte klädd i rött denna gång så då var det inget kul längre.  Ja, vad finns det mer att säga. Mår överlag väldigt bra men känner mig lite trött. Mycket jobb men det har ändå lättat någon.

En rolig detalj på gymmet i söndag. På en av TV-apparaterna rullade TV-shop (eller dylikt) reklam för hur dumt det är att gå på gym för dyra pengar när man kan köpa "superduper training master 3,8 plus special edition" för bara 2999,90 + exp avg. & frakt. Känns väll kanske inte så smart att ratta in just den kanalen på ett gym kanske......

Och där kvitterade Tillberga i 89:e mot IFK i en match IFK troligen behöver vinna om de vill nå slutspel. Kul! nä......

Och där tog matchen slut: 3-3...... Inge bra men Villa torskade ju å andra sidan med 18-2 så det finns dem som har det värre........Skitomgång för mig i bandycoachen oxå.

Låter som jag klagar men det gör jag egentligen inte. Är bara trött och inspirationsfri för stunden.
I´ll be back!

/Anders - vanligt trött

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg


Ordningen återställd

Jo, så är det nog. Har varit lite orolig men nu är det som det ska. Jag pratar naturligvis om vinlotteri vi har på min arbetsplats en gång per månad. Jag hade hunnit vara med 3 gånger och inte varit i närheten av att vinna ens ett 5:e pris. Jag brukar ha betydligt bättre utdelning i de lotterier jag deltagit i. Hade fru fortuna hunnit ikapp mig eller är det bara ett bevis på att jag egentligen inte har så mycket tur? Men så kom vändningen i fredag. Första pris till Anders och därmed kan man sova lugnt igen:-)

Ordningen är också återställd i det avseede att viktminskningen avtagit. Fortfarande med i matchen men ett litet bakslag får man nog kalla det. Kan alltså sluta med att detta projekt slutar som mina tidigare försök. Men ge upp tänker jag inte.

Annars har det varit en bra helg. Lite after work i fredags, handboll och Borat i lördags och träning, städning och lite jobb idag. Borat ja, en film jag aldrig tänkte se. Hade förväntingar noll men gud vad jag skraattade. Den mannen är ju på riktigt helt galen! Tyvärr tycker jag att han går lite över gränserna ibland men ändock sjukt kul!

Så var det de där med min "lady in red". Inte alls så intressant som det kanske låter men lite underligt. Jag känner ju inte allt för många i den här stan. Det betyder att jag nästan aldrig känner igen någon på stan så att säga. Denna tjej har jag sett väldigt mycket på gymmet på slutet. Skulle gissa att hon har givit någon form av nyårslöfte. Inget konstigt med det. Men det är inte bara på gymmet jag ser henne. Hon är överallt! Och alltid, med ett undantag, klädd i rött..... hmmm

//Anders-vanligt fundersam

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg

Finns det tisdagskänsla?

Klart det gör men man talar aldrig om det. Tisdag, onsdag och torsdag saknar känsla åtminstone i ord. Fredags-, lördags-, söndags- och måndagskänsla känner vi ju till men har ni någon gång hört någon säga att "jag har den där härliga/hemska torsdagskänslan"? Jag har det inte....... Personligen tycker jag ofta att tisdagar är jobbigare än måndagar rent jobbmässigt. Har ofta bra med energi på måndagar men tisdagar är värre.... En annan sak man sällan pratar om är den norska sommaren. Världen pratar alltid om de ljusa svenska somrarna men har ni hört någon prata om den fantastiska norska sommaren? Äsch, löjligt instick men jag är på det humöret idag :-)

Tänkte gå över lite på idrottsgalan. En bra gala tycker jag och rätt personer fick priserna. Stör mig lite att inte Rehn/Olsson var nominerade till årets tränare, men det är väll bara tränare på landslagsnivå som får priser. Jerringpriset till Zlatan var ok. Tyckte nog ändå kanske Anja, men det är ok. Det stör mig dock att Sanna Kallur blev tvåa. Hon kom fyra när det gällde som mest!!!!! Visserligen jättebra men övriga nominerades prestationer var större ifjol. Sanna är ett bevis på att det är en ren popularitetstävling. Idol-Marie hade antagligen vunnit om hon varit nominerad.

Vill absolut inte prata illa om Kallur, jag menar vilken tjej. Skulle hon ringa och fråga: Hej, jag heter Sanna ska vi gifta oss? skulle man antagligen svara ja på stående fot, men det har inget med idrottsprestation att göra. Detta är anledningen till att jag är skeptisk till Jerringpriset i dess nuvarande utformning. Skulle hellre se att en jury utser max 3 kandidater som gjort de främsta prestationerna (i år skulle det väll vara Zlatan, Anja och Karolina Klûft) och sedan röstar man. Visst populäras vinner men det blir inga fjärdeplatser som vinner (nu vann ju inte Sanna men ni förstår vad jag menar). Nåväl.... Hoppas Sanna vinner OS i år så kan hon få priset för att hon verkligen presterat på en nivå som motiverar ett pris av denna dignitet.

Helgen blev lugn och stillsam. Såg Västerås-Edsbyn i söndags och det var en riktigt bra match. Kazza dömde som sagt och gjorde det med bravur. Pojken var dock helt slut efteråt men det kan man ju förstå. Vilket tempo! Fullt ös åt båda håll hela tiden. PA Kihlsten var med och såg matchen och vi hamnade , eller vi valde att stå, brevid Chris Härenstam och Jonas Claesson som kommenterade matchen åt SVT. De hade en ganska avspänd stil. Stod där med händerna i fickorna och snackade på. Avbröt ibland för att dricka och stoppa in en dubbel potion snus. Ingen nervositet där inte..... 

Hade tänkt skriva lite om min "Lady in red" men vi spar den karamellen...... :-) 

Take Care!

/Anders - vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg

Bissy week but slow weekend, or...

Så skulle man nog kunna säga. Fast säkert är det ju inte då helgen inte inträffar förän om en knapp timme. Slagit något form av jobbrekord denna vecka känns det som men så är det inte. Hade veckor på mitt gamla jobb som spöade detta med hästlängder, men det var ett tag sedan nu så man har nästan glömt hur det kunde vara. Inte så att det varit en räkmacka hittils på "nya" stället, absolut inte, men visst har arbetstiden varit mindre. Tror kanske inte att veckans arbetsbelastning blir någon vana men jag räknar med en ganska intensiv vår arbetsmässigt. Men det ska jag inte skriva om här för det hade jag ju från början bestämt att jag inte skulle. Lite beröring är dock svårt att undvika om man ska skriva om sin stund på jorden.

Men om nu veckan har varit intensiv så räknar jag med en lugn och stillsam helg. Blir träning, lite jobb och så ska jag till ABB Arena Syd på söndag och se Micke döma VSK-Edsbyn. Även konstapel Kihlsten kommer med så vi gemensamt får utvärdera herr Karlsson´s insats. Mycket mer än så är inte planerat men man vet ju aldrig. Blue Moon Bar är ju aldrig mer än 5 minuter bort..... :-) Men nej, det blir ingen BMB denna helg. Ska faktiskt inte bli någon sprit alls.

Jag skrev ju sist om mitt nyårslöfte, alltså minus 13 kg. Varför minus 13 frågar sig väll man av ordning? Jo, det lät bra. Alltså, jag hade tänkt ha viktminskning som nyårslöfte men hade inte satt något mål. Men så satt man där strax efter midnatt med ett glas Moët och så kom frågan: vilka är dina nyårlöften? För att det då skulle verka som jag tänkt till blev det 13, och inte 10 eller 15 som kanske vore mer naturligt att svara. Kvällens spritintag kan ha haft en inverkan på logiken oxå. Men det är därför det blev 13. Hittils har de gått ganska bra som ni kan se nedan.

Vad kör jag då för metod? jo, den enkla. Äta mindre (eller åtminstone bättre) och röra mig mer. Har väll insett att de 2 stora bovarna (för mig) är godis/chips och restaurangluncherna. Därför gör jag numera matlådor med mycket sallad och köper mindre godis/chips. Sedan är det bara att se hur länge man har karraktär...... Varit ganska duktig på att träna november och december så jag kör på i samma takt även framöver.

Slutligen lite bandycoachen. Mr lakritsshot har fått upp tempot och avancerar i fället och Khalle snurrfint (numera även bloggare, läs den! länk finns till höger) har äntligen lämnat sista platsen. Tobbe Bob innehar numera jumboplatsen vilket förvånar mig något. Trodde nog att han skulle avancera men så blev det inte.  Striden om andraplatsen hårdnar där Timell nu bara är 1 poäng efter konstapeln. Dessutom skuggar nu mr lakritsshot också.

Min förstaplats består. Är detta avgjort?  Jag skulle aldrig våga säga det men mina medtävlande verkar i varje fall gett upp tanken att nå mig, men jag tror kanske de säger det bara för att jag ska slappna av och känna mig säker. Det kan ni glömma! Jag ska ända in i kaklet. Jag ska inte bara vinna jag ska förnedra:-)!!!! För övrigt är jag 3:a i hela tävlingen vilket genererar en mobiltelefon om jag lyckas behålla den placeringen. Blev dessutom 5:a under december månad vilket gav mig en halvårsprenumeration på TTELA. Och ja, min framgång beror inte bara på bra analyser och god kunskap utan även på en himla massa tur. Men jag tycker det är roligt att jag får ha lite flyt så här någon enstaka gång.... Känns som om jag förtjänar det. Nedan ser ni aktuell ställning vid skrivandets stund. (Lär ändras lite då dagens omgång inte är färdiguppdaterad. Tror inte mitt försprång blir riktigt så stort (intresseflagga!)):


Jag: 358 poäng
Konstapel Kihlsten: 284 poäng
Timell: 283 poäng
Mr Laritsshot: 277 poäng
Khalle: 256 poäng
CyberTobbe: 245 poäng.


Japp det var nog allt för mig för ikväll. Sov sött alla!

/Anders - Vanlig


Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg

Ingen lek.....

Ledsen att det blivit dåligt med blogg på slutet. Men håll ut, jag har mycket att blogga kring så bättring är på väg. Just nu tar dock jobbet, matlagning och träning all min tid. Jobbet är ingen lek dessa veckor. Ett mer en fullspäckat schema så det krävs rejäl fokusering.

Samtidigt har jag dragit igång på allvar med mitt nyårslöfte nämligen att minska min kroppsvikt med 13 kg under året. Ska utveckla detta närmare i nästa blogg för nu måste jag sova. Kort bara: Jag kommer för att sätta press på mig själv publicera mina framsteg (eller bakslag). Mätningen påbörjades igår och jag kallar det värdet X. Vid varje bloggtillfälle kommer jag sedan redovisa minskningen/ökningen utifrån X. Om jag 31/12 2008 redovisar -13 kg eller bättre har jag alltså lyckats. Se nedan så fattar ni.

/Anders - Vanlig svensk med ett väldigt vanligt nyårslöfte.


Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg

Åter i lunken....

Jo, så är det. Tidig uppstigning, kallt, snöstorm och mycket jobb. Och jag skulle kunna lägga tid på att skriva om det men varför då? Jag skulle kunna lägga enormt med tid och energi på att spy galla över damen som valde att lägga sig i vänsterfil brevid plogbilen i 40 km i timmen de sista 2-3 milen på väg till jobbet idag, men vad vinner jag på det? Inget snack om att det är trögstartat efter ledigheten. Inte för att jag tror att man jobbar sämre men psykiskt är det jobbigare. Men så är det ju för de flesta av oss.......  Alla mål känns så avlägsna bara, jag menar vad finns det att se fram emot? I december fanns ju julledigheten. Våren är ju inte här förän om tidigast 3 månader, har ingen planerad resa, inget vinter-OS..... Grabbhelgen finns visserligen men det är nästan 2 månader dit.

Jag skriver inte för att klaga. För klaga gör jag inte. Man får inte glömma att man är lyckligt lottad! Jag söker bara delmål mot våren. Vill ha kortare etapper helt enkelt. Inget maraton. Förslag någon?

/Anders - i den valiga lunken

08, 08, 021, 08, 30, 1-1, 2-2, 2-0, 0-2, 14

Så kan man ju prognostisera att det nya året kommer att se ut i siffror. Det är nu 2008. Gott nytt år alla förresten! Jag kommer att jobba i Spånga som har riktnummer 08 och kommer att bo i Västerås som har 021. I årets åttonde månad (2008-08) fyller jag 30 år och då blir det fest. 1-1 mot Grekland, 2-2 mot Spanien och 2-0 mot Ryssland och sedan stryk i kvarten med 0-2 kommer bli resultaten för Sverige i Fotbolls-EM. Slutligen tror jag att Sverige tar 14 medaljer under sommarens OS.

Jag är ju proffs på att göra prognoser som ovan. Fast i min värld heter det Budget eller forecast. Och även om jag är ganska bra så vet jag att det bara finns en sak man kan vara säker på när man gör prognoser. De stämmer aldrig till 100%. Men det är ganska kul!

//Anders - vanlig medborgare 2008

RSS 2.0