Samba är fina grejer....

Så säger ju Ole i sällskapsresan och möjligen har han rätt. Tycker å andra sidan att min fredakväll varit fina grejer. Lite grillad lax med en liten värmare. Sedan ett varmt skumbad med ett glas rött och samtidigt se "Asterix på olympiaden" på DVD. Kan man sakna något då? Jo, troligen men varför gråta över eventuell spild mjölk.

Det har varit en vecka med mycket jobb men så brukar ju hösten vara. Har trots detta lyckats pallra mig till gymet ett par gånger vilket jag är lite stolt över. I morgon blir det  fest och det ser jag fram emot!

/Anders - vanlig fredagskänsla

Så var de här igen...

Kan de inte bara sluta. Det är inte häftigt det är bara fult! Jag pratar naturligtvis om overallerna som nu i nollningstider syns över hela stan. Snälla studenter kom med något nytt nu! Overall må var praktiskt men det är också allt. Det finns massa praktiska saker som:

- Mobilhållare i byxbältet
- Volvo 245
- Kinbagen
- Magväska
- plaströr att ha pengar i när man simmar

...men fortfarande också fula, inte coola och ni skulle aldrig bära dem för att "skoja till det lite". Så lägg ned overallen och kom med något nytt.

/Anders - Vägra Overall

Bra helg med usla inslag

Det blev en mycket lugn helg vilket var efterlängtat. Kände att jag behövde det. Mycket sömn och vila vilket var skönt. Hann dessutom ut en kortis på stan och inhandlade ett par nya jeans av beprövat märke. Bra helg helt enkelt men det har funnits usla inslag.

Först och främst är det mitt så kallade golfspel som i alla avseeden blivit näst intil patetiskt. Hur svårt kan det vara? Jag har hållit på med denna idrott i drygt halva mitt liv och ändå så gör jag misstag som en nybörjare. Fattar inte! Har i några år kunnat skylla på att jag spelat för lite men det har jag sanerligen inte gjort i år. Jag har spelat bra golf tidvis i år men det har också varit allt för mycket dynga. Som tur är har jag den goda smaken att utnyttja möjligheten till höjning vilket gör att jag nu sakta men säkert stiger mot ett mer bekvämt handicap. Men ändå, jag vill ju prestera på den nivån jag vet att jag kan, men det går bara inte. Dags att inse, det blev ett dåligt golfår.....Som tur är försörjer jag mig inte på denna idrott.

De andra usla inslaget denna helg var de två DVD-filmer jag såg nämligen sportsmovie (eller nått i den stilen) och Angel. Sportmovie hyrde jag enbart pga att skaparna var de samma som till wedding crasher som är en film jag skrattat till ett otal antal gånger. Sportmovie var nog bland det sämasta jag sett. Led mest hela tiden. Det var egentligen inget som var bra. I Angel var visserligen skådespelarinsatserna riktigt bra, men usch vilket manus. Och det lilla hopp man hade om att slutet skulle knyta ihop filmen blev totalkrossat. Verklig besvikelse. Men ingen har å andra sidan samma filmsmak som mig så låt inte mig skrämma er från att se dessa filmer.

Kan inte låta bli att skriva lite om OS. Det är ju över nu. Tycker inte vi ska kalla den svenska insatsen ett fiasko men visst är det en besvikelse. 5 medaljer varav 0 guld är jag besviken över. Kan inte hjälpa det men det är jag. Bara att ta nya tag. Mitt tips från dryga 2 veckor sedan på 3 silver och 1 brons var ju ganska bra tippat. Värre var då det tipset jag och några andra gav på denna blogg i början av året. Se nedan hur många medaljer vi trodde på. Snacka om fiaskotippanade:-):

Jag: 14
Rickard: 17
Kihlen: 11
Kalle: 12


Till sist ett litet tips så här i slutet av veckan. Ni vet ju hur svårt det är att diska ungsplåtar. Dåligt med plats och otypligt. Gör som jag, använd badkaret. Funkar kanon!

/Anders - vanlig

Brutal övergång

Ja så känns det. Är kanske inte så men känslan är dock sådan. Jag pratar om sensommaren som aldrig kommer. Visst tittar solen fram ibland men regn, rusk och blåst är vad senaste veckan mest bjudit på. Är sommaren slut nu? Tänk er tre långa månader höst följt av 4 månader med slask. Är det så kul?

Nä, vädermässigt är det ju inte det men nu ska jag hitta vägar att verkligen njuta av hösten. Vet inte hur men vägar ska jag hitta! Kanske skulle börja med svampplockning. Svamp är ju gott och lika gärna som att leta golfbollar i skogen kan jag väll leta svamp, eller? Kanske skulle ge mig på lite politik. Jag har väldigt många bra ideér.

Fri brainstorming må vara rolig men frågan är hur givande den är när man gör det själv....

Lite om senaste veckan så. Var på en kräftskiva i fredags som var väldigt underhållande. Körde bil dit så sötdricka och tidig hemgång var vad som gällde för mig. Vårt lag vann tävlingen men det blev onödig spännande. Robban lyckdes lura till oss 60 poäng (i en match som tillslut slutade typ 137-133) men det dåliga samvetet kröp fram och han erkände fusket och därmed var vår seger inte llika säker längre. Men vår imponerade jämnhet i sista grenen "kasta strumpbyxor" avgjorde till vår fördel.

Lördag morgon bar det av till SAS masters på Arlandastads G&CC. Var även i år en mycket trevlig tillställning. Många fina slag fick vi se och avundsjukan över proffsens förmåga lös i våra ögon. På kvällen anordnade jag en lite 30-årsskiva för de närmast sörjande i Västerås och Stockholm. Blev en lyckad tillställning trots att vi aldrig sjöng stad i ljus. Söndagen stavades sedan ryggläge.

Slutligen vill jag förtälja att jag denna veckan gjort comeback på gymet och att X:et ska besegras med 13 kg som lovat!

/Anders - Vanligt

Ps: Vet ni vad detta är: da dadadadadadadaaa dadada dadada daaaa dadad dadada daaaa? Det är signaturmelodin till rederiet. Undra varför jag skriver denna i detta forum.... Ds.

Utan spår eller hur ska vi veta?

En av mina absoluta favoritlåtar är Kent´s "747". Gillar den nog bäst när jag är lite smådeppig och brukar då ofta bli på bättre humör av någon anledning jag inte kan förklara. Hur magisk den låten än må vara så tror jag knappast att den hjälper stackars Ara Abrahamian idag... Även om jag förstår honom så kan jag inte tycka att det är rätt det han gjorde på prispallen idag. Att kalla detta en svart dag för idrotten är att ta i men aldrig har en sports brister blivit synligare, eller snarare ett idrottsförbunds brister.

Jag har ingen aning om bedömningen var riktig men ser man till den expertis som media idag pumpat oss med så verkar det var ställt över allt rimligt tvivel att domslutet var horribelt. Men det som stör mig mest är ändå att det inte verkade finnas en enda domare som var intresserad att ge vare sig media eller Ara en förklaring. Ett hånflin var vad vi fick. Förrvirringen är total. Jag har ännu inte fått någon förklaring från någon inom internationella brottningsförbundet till varför man valde att varna Ara. Alltså exempelvis så här: Ara kopplar ett grepp som inte är tillåtet och trots domarens tillsägelse så håller han kvar och varnas därför". Det vi har fått höra är att han varnas för "mattflytt" eller "att han inte ger motståndaren möjlighet att greppa enligt reglerna" (väldigt fritt tolkat). Dessa två förklaringarna har ju expertisen bara skrattat åt vilket borde innebära att de inte är hållbara.

En sak är om en expert inte är överens med domarens beslut. Som exempelvis en tveksam straff i fotboll. Alla är överrens om att en fällning i straffområdet är straff men det kan finnas åsikter om det verkligen var en fällning. Här verkar förklaringar förekomma som gäller varningar för regelbrott som inte ska bestraffas med varning. Allstå ungefär som om en fällning på mittplan i fotboll skulle rendera i en straffspark. Men vad vet jag? Hur ska jag som åskådare kunna veta? En enda bra argumentation eller ett enda "här kan det nog blivit fel" räcker för mig. Vem ska kunna ta brottning på allvar efter detta? Men det är klart, vi pratar om en sport där det finns två bronsmedaljörer trots att en match om tredje plats genomförs mellan förlorarna av semifinalerna där bara vinnaren får brons....

OM nu domslutet är så horribelt och organisationen så korruperad som idag framställts så hoppas jag att övriga svenska brottare packar väskorna och tackar för sig. Varför ska de delta om de påstådda förutsättningarna råder? Eller är allt överdrivet? Svårt att veta då man är så dåligt insatt som jag. MEN om påståendena stämmer hoppas jag att vi har sett brottning i OS för sista gången. Dylika fasoner får inte förekomma i OS.

Åter till Kent och kanske den bäst textrad de skrivit: "När taxametern slagit på, försvinner alltid regnet utan spår" (Kent, "747"). Ur Ara´s perspektiv skulle det nog låta: "När beslutet är som så, försvinner argumenten utan spår".

Dagens komik måste ändå vara att IOK imorgon ska besluta om Ara ska få behålla medaljen. Det måste ju vara ett skämt! Vadå får behålla, han vill ju inte ha den! Att Ara blir avstängd för all framtid från OS tar jag nästan för givet men vad spelar det för roll?

/Anders - vanlig förundrad

Tillbaks i ekorrhjulet

Ja, så var semestern slut och verkligheten gör sig påmind. Fast verkligheten stör mig inte. Var helt ok att starta igen. Dessutom har jag en rolig helg att se fram emot med kräftskiva, SAS Masters i golf och en lite 30-årsskiva för mina mellansvenska vänner. Projektet träning ska dras igång också. Har ju fortfarande mitt nyårslöfte X:et att kämpa med. Men löften är till för att hållas så jag ska kämpa.

Inte mycket mer att tillföra idag, vi höres!

//Anders - Imorgon, Idag, Igår

30+1

Hej igen alla vänner! Nu är min bloggsemester slut och min målsättning är att skriva några inlägg i veckan framöver. Idag är egentligen en ganska speciell dag i mitt liv. Idag tar jag nämligen steget in i trettiotalet. 30 år, kan inte riktigt vänja mig vid det, känns så gammalt och vuxet på något jobbigt vis. Men vadå, det är ju bara en siffra. Nåväl, tack till alla er som idag grattat mig live, via telefon, SMS, mail och facebook. Kärlek till er alla! Friends edition av mitt 30-årsfirande kommer att äga rum i september. Inbjudan är nästan färdigskriven och kommer inom en snar framtid.

Det är också så att denna blogg nyss fyllt ett år. När jag började för ett år sedan var det som en kul grej och nu är det, ja, som en kul grej. Jag gillar detta sätt att skriva och jag hoppas ni gillar att läsa denna blogg.

Det är inte bara bloggsemestern som är slut utan även min jobbsemester. På måndag börjas det igen men jag är faktiskt ganska laddad. Semestern har varit kanon med undantag från förkylningen jag åkte på sista veckan. Jag har hunnit med både riktigt usel golf och riktigt bra sådan, besöka Danmark och Tyskland, varit och turistat i Stockholm, fiskat såväl fisk som kräftor, varit väskbärare på Liseberg mm. Men framförallt har jag träffat många av mina vänner. Min förhoppning var att träffa många fler men jag hann tyvärr inte med, delvis då på grund av förkylningen. :-(

Så då är jag igång igen! Höres och synes!

//Anders - En vanlig 30-åring.

Ps. Jag tror tyvärr att OS blir en stor flopp för svensk del. Tre silver och ett brons är mitt tips. Hoppas jag har fel. Ds.

RSS 2.0