Ingen världspremiär

Tyvärr fanns en bosmanklausul så det blir ingen gästblogg idag.

Varit en lång och intensiv helg. Syrran och Kihlen kom upp fredag kväll. Syrran drog till sthlm lördag fm och kom tillbaka idag på em. Fredagkvällen var vikt åt öl, vin och poker. Tre omgångar texas och syrran vann alla tre. Jag och Martin blev totalt utspelade.......

På lördagen blev det en liten stadsvandring och shoping. Införskaffade mig en ny driver då den jag har nu blir regementsvidrig nästa säsong. Vi var även och tittade på nya ABB arena. Kvällen spenderades på BMB och det var ovanligt bra drag och riktigt roligt. Dagen idag har varit chill, lite kvarteret skatan och god mat.

Har fortfarande lite dålig bloggfantasi. Hoppas den kommer tillbkas nästa vecka.

//Anders

Världspremiär på almostordinary

Imorgon smäller det! Som ni alla vet har jag kommissarie Kihlsten på besök denna helgen. Han har nu singerat kontraktet som innebär att han blir min första gästbloggare. Inlägget publiceras här under morgondagen tillsammans med min söndagsblogg.

//Anders

Ugglor i mossen?

Nä, uggla på radion. Han kan än! Senaste singeln är ju  bra. Efter halvfloppen med "För kung och fosterland" trodde jag att hans musik i mina öron skulle ta hissen ned mot källaren, men nu lyfter han istället med raketfart. "Pärlor åt svin" håller absolut samma klass som hans tidiga 90-tals klassiker. Grymt! Dessutom lite budskap också. Tyvärr kommer inte turnén hit till Vås. Övervägar dock att boka in mig på Södra teatern i Sthlm alternativt se spelningen i E-tuna. Vi får väll se.

Å andra sidan kommer melodifestivalen hit i vår. Gissa om ich ska göra allt för att få plåtar dit. Eventet äger rum i nya ABB arena som nu för övrigt är i princip färdigbyggd. Har blivit en ganska mäktig byggnad.

Har föresten köpt dagsstyrda strumpor. Se bilden nedan. Löjligt men kul.

I morgon bär jag röd pike-tröja för att stödja alla modiga männsikor i Burma.

"Du, du e du, e  för fin för de trash du gillar, varför ska du kasta pärlor åt svin, Du, du e du, e  för fin för så fula killar, sluta upp å kasta pärlor åt svin" (M. Uggla)

/Anders - Vanligt Ugglafan

301529-6

Jobb i centrum

Har ju bestämt mig för att inte skriva om mitt jobb på denna blogg. Problemet just nu är att mitt liv kretsar så enormt runt detta så jag har liksom inget annat att skriva om. Skulle visserligen kunna skriva om cupfinalen imorgon, men den känns avslagen. Även om mitt älskade Blåvitt spelar final känns det näst intill ointressant. Cupfinal, en torsdag i Kalmar när allsvenskan brinner som mest tänder inte stenhårt. Förhoppningsvis infinner sig känslan imorgon för det står ju trots allt en europaplats på spel. Även om blåvitt ligger i topp av allsvenskan så är en europaplats inte på något sätt säkrad, så det vore skönt att säkra denna imorgon. Men ändock, känns inte särskilt upphetsande just nu.

Planen till helgen är dock party modell large. Kommissarie Kihlsten kikar upp och det ska bli lattjo. Men fram till dess är det focus på det jag inte ska behandla här :-).

//Vanlig arbetare


Älg på E18

Japp, så var det. Strax innan Jakobsberg suckade jag och tänkte: "Börjar köerna redan här".  Men så var det inte. Det  var nämligen en älg som letat sig ut mitt på E18. Stackarn var mer än måttligt stressad och lär knappast lugnat sig när det två polisbilar med påslagna blåljus kom störtande 2 minuter senare. Då hade jag dock kommit fram till de "riktiga" bilköerna.....

Blåst i Örebro

Var idag på besök i Örebro, eller rättare sagt på Mosjö GK för 18 hål golf. Det kändes ju så bra. Fick verkligen en kanonstart. Träffade bollen riktigt bra och slog långt. Visserligen lite puttningsproblem men annars kanon. Kändes att jag var på G, nu skulle jag få till årets bästa runda.......

Men efter fyra hål var slicen där igen, puttning gick från knackig till misserabel och bollförådet minskade betänkligt på grund av alla vattenbesök. Till det så kallade golfspel jag presterade valde naturen att toppa med näst intill stormvindar. Och nästan bara motvind av någon anledning. Pennybridge är verkligen ett blåsthål trots sin relativa inlandsplacering.

Men så slår det mig. Misserablet golfspel, förlorad match, 360 kr i greenfee, bensinkostnad för 20 mil, halverat bollföråd, timmar av dåligt humör och en blåst utan dess like som antagligen på sikt kommer att kosta mig öronskador, så tycker jag ändå att det varit en väldigt bra dag. Är det normalt att känna så?

//Anders

Ps. Härligt att se blåvitt göra sin plikt. På torsdag tar vi cupen hem till Göteborg där den hör hemma. Pokalen kommer att passa fint brevid Lennart Johansson´s pokal. Ds.


Varsågod staten

Har idag bidragit till de statliga finanserna utan att utnyttja det behag bidraget medför. Hade ett lunchmöte i Globen och skulle ta mig från Spånga med bil. Körde naturligvis lite fel innan jag kom ut på Essingeleden, men bara marginellt. Väl på E4 visste jag var jag skulle svänga av för att hitta till Globen men missade att avfarten var så att säga "rakt fram" (och inte åt höger som jag trodde) utan jag hamnade istället på E4 södergående.

Inga konstigheter tänkte jag utan svängde bara av och vände vid Hägerstensåsen (ett område jag känner ganska väl då jag besökt Kihlen där ett antal gånger). Väl ute på Essingeleden igen missade jag avfarten igen då jag även denna gång la mig i fel fil. Första "filfelet" var bara klantigt. Andra gången var trafiksituationen sådan att jag först försent upptäckte att jag behövde ta mig två filer vänster. Bara att inse att man fortfarande är lantis i storstan.

Alltså ligger jag nu på Essingen norr ut och måste vända igen. Första avfarten är Essinge öarna och vad finns där precis efter den infarten?? Jo, en betalstation. Kör igenom betalstationen, hittar vändplats efter 100 meter och kör tillbaka genom betalstation. Alltså två vägtullar på 30 sekunder. Staten kan alltså inkassera 20 kr på att jag befann mig innanför betalstationerna i en knapp halvminut. Till råga på allt hade mötet i Globen blivit inställt, vilket jag inte informerats om. Bra dag......

Jag är positivt inställd till vägtullarna, även om jag  anser att min passering idag inte ska betullas men jag är inte bitter. 

Så bästa storebror: Ta väl hand om mitt lilla bidrag och använd det till något bra. Mitt förslag är att bygga om hjustakorset, eller i varjefall göra det lättare för mig att svänga in och ut från Spånga. Vore vänligt om du kunde gräva en tunnel eller något annat skoj. Nu räcker kanske inte 20 kr riktigt hela vägen men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att köra fel ett par gånger till om du ordnar min tunnel. Vad säger du, ska vi slå till?

//Anders - Vanlig Skattebetalare

Slow weekend

Skulle egentligen åkt med några polare till Gävle i helgen men eftersom en av dem blev sjuk så fick det ställas in. Så nu stod jag där i lördags morses utan en enda plan inför helgen. Det blev därför till att börja med lite shoping, nya fräscha skjortor inhandlades.

Även denna gång fanns gått av egoister ute i Vås city och när en uppenbar sådan kom gående klev jag bara som test inte åt sidan bara för att se om vissa verkligen är så inne i sig själva som det verkar. Och visst var det så. Hennes lagerhouse kassar for in i min New Yorker påse men personen var för upptagen i sig själv för att ens märka det. För att undvika olyckor gick jag efter detta tillbaks till mitt hänsynsfulla jag som alltid snällt kliver åt sidan.

Efter en ordentlig eftermiddagspromenad satta jag mig till rätta för att återigen få se avsnitt av Svensson Svensson som hade nyprämiär efter ett drygt decenium utan nya avsnitt (TV satsar ju som sagt numera på säkra kort...). Tycke faktiskt att första avsnittet var ganska roligt även om Max inte funkar lita bra som vuxen som han gör som ättrig mellanstadieunge. Slötittade sedan på andra halvan av "Deal or no deal" och  "the Core" innan jag somnade till strax efter midnatt. Söndag har jag ängat åt ljudbok, film och lite jobb.

Det var första helgen på länge utan planerade aktiviteter och den har varit ganska trist. Räddning kunde ha varit Solheim Cup, men det spelades på tok för långsamt och det gjorde mig rastlös. Nä, sådana här helger får det inte bli många av. Som tur är finns redan nu planer för kommande två helger.

//Anders-vanligt rastlös


Tack

Tack snälla du som hade lämnat lite tvättmedel i tvättstugan så att jag kunde tvätta två maskiner idag. Hade helt glömt att köpa nytt och hade haft svårt att tajma in ny tvättid bland de som fanns ledigt. Du är en ängel! Uppge vem du är så ska jag återgällda detta vid tillfälle!

//Anders-vanligt tacksam

I min lilla värld

Tre saker som jag reagerat (punkt 1) på /stört (punkt 2 & 3) mig på i min lilla instängda värld idag:

1, TV4 nyheterna klockan 17.00 på mix megapool. Nyhetsuppläsaren säger följande (fritt citerat): Helikopterolyckan igår då två helikoptrar kolliderade berodde på att helikoptrarna kommit för nära varandra..... jasså.......

2, A-ekonomi klockan 18.10 rapporterade om den sjunkande dollarkursen. Fram stiger en jeppe till fondförvaltare/valutaspekulerare eller vad han nu var och säger: "Fed måste nu sänka räntan för att gjuta lite olja på vågorna"!..... Jag tror att vi redan fattat att du är enormt mycket viktigare och smartare än oss andra, men trots detta vill du toppa med ett språkbruk som verkligen markerar att du är insatt i detta!!!!

Och sist men absolut inte minst:

3, Du i peugeoten i Hjulstakorset som inte fattade att din fil svänger åt vänster trots att alla innan dig kört dit och det är rött åt alla andra håll: FÖLJ STRÖMMEN! De är ingen liten småstadskorsning där man får grönt igen efter 30 sekunder utan här är det 4 minuter mellan de gröna perioderna och en massa trafik. Stanna inte mitt i korsningen och fundera! Och framförallt, orsaka inte mig 4 minuters längre restid igen genom dumhet. Du har själv stått och väntat i minst 4 minuter på grönt, använd denna tiden till att planera din resväg och var på hugget när din tur kommer!

Slutligen vill jag bara upplysa om att jag imorgon lämnar ifrån mig mitt gamla mobilabonnemang så på detta nummer kan ni från och med då inte nå mig.

//Anders

Startade lyftet i Västerås?

Nja, tveksam även om jag hoppas. Innan jag går in på det, bara lite kort om mig själv. Helgen präglades av idrott och rött vin. Först golf på Fullerö GK. Min golf sög lika hårt som vanligt denna säsong. Får det bara inte att stämma. Kunde dock glädja mig åt att min nyinskaffade hybrid funkade över förväntan. På kvällen hade jag en liten fest med goda vänner och höjdpunkten var naturligvis fotbollen. En av de roligatse 0-0 matcher jag sett. Detta följdes upp av frågesport med enbart fotbollsfrågor (tack för detta robban) följt av ännu mer rödvin, minttu och djupa (?) diskussioner en bit in på småtimmarna. 

Nåväl tillbaka till "lyftet". Jag pratar naturligtvis och folkpartiets landsmöte som ägde rum i kongresscentret här i Vås. I och med valet av Jan Björklund kan vi nog anta att laguppställningen inför nästa val är spikat. Inget annat av riksdagspartierna lär byta partiledare innan dess. Det skulle i såfall möjligen vara MP men jag har svårt att se det. Jag tycker Björklund är en förträfflig efterträdare men jag kommer sakna Leijonborg. Som tur är stannar han i regeringen. Han behövs fortfarande i svensk politik. 

FP valde att på avslutningsdagen bjuda in övriga "alliansledare" och tillsammans med dem har nu Björklund ett stort jobb att genomföra för att säkerställa att borgarna får styra Rosenbad även efter 2010.

Uppgiften ser ju just nu mer än måttligt tuff ut och västerblocket måste gälla som favoriter men de kommer ha några riktigt tuffa matcher att gå. Om de avser följa sin nuvarande linje kommer det att tvingas att gå till val på att höja skatter. Detta brukar inte direkt locka väljare. Dessutom måste Sahlin, Ohly, Eriksson och Wetterstrand enas om något form av sammarbete, och denna gång lär inte MP och V nöja sig med annat än ministerplatser. Ett annat faktum är att alliansen denna gång kommer ha fler "profiler" att skicka på valturné. Ministrar som Anders Borg, Andreas Carlgren, Nyamko Sabuni, Sven-Otto Littorin med flera kommer dra betydligt mer publik denna gång än de gjorde för ett knappt år sedan.

Jag hoppas att Reinfelt och gänget nu lyckas visa svenska folket att deras politik är det klart bästa valbara alternativet för Sverige. Förhoppningsvis startade lyftet för alliansen här i Västerås men risken är tyvärr stor att vi får se ett regeringsskifte om drygt 3 år.....

//Anders - vanlig borgare

Dags för Danmark igen....

Danmark imorgon, börjar bli lite nervös. Jon Dahl Tomasson finns ju hos motståndarna och den mannen älskar tyvärr att göra mål på Sverige. Kan ge mig den på att han sätter en på oss imorgon.

Känns ändå som laddningen i pressen för denna mycket viktiga kamp är ganska avslagen. Har mest hadlat om Filip & Fredriks skämt men Zlatan. Därför ska jag berätta för er hur vi ska göra för att vinna.

Vi startar som sist med tre snabba och sedan håller vi tätt till och med 85 minuten. Då övergår vi från försvarsspel till domarbeskydd. Mellberg och Alex skyddar huvuddomaren. Elmander och inbytte Majstorovich tar hand om ena linjemannen och Petter Hansson & Zlatan tar hand om den andra. Fjärdedomaren skyddas från bänken av alla svenskar som befinner sig där. Källström, Nilsson, Edman, inbytte Dorsin och Isaksson/Shabaan ser till att släppa in mindre än 3 mål sista 5 minuterna. Sedan kan fans springa in bäst de vill, matchen avbryts ju bara om de attackerar domaren och det skyddar ju ovan uppställning emot. Vad tror ni? Det hela byggger förstås på att ingen försöker innan 85:e.....

TV4 köpte naturligvis gladeligen in dokumentären med pajasen från förra mötet. Pinsamt men knappast oväntat att just dem skulle göra det. Clowner som denna ska inte få tjäna pengar på sin idioti.

Mitt tips för imorgon är 1-1. Matchen kommer jag följa från min TV-soffa tillsammans med vänner. Innan dess ska dock en golfrunda hinnas med om vädret tillåter. Ska testspela min nyinköpta hybrid.

//Anders

Repris och fantasilöshet

TV åren är numera bara nyproducerade repriser. Det verkar som om SVT och fyran lagt någon form av långtidsplan där några produktioner ska vara hörnstenar som ska leva för alltid på bästa sändningstid fredagar och lördagar. SVT satsar som vanligt på "Dobbido" och "På spåret". Program som funnits i evigheter. Ok, Dobbido är bara några år gammalt men är en utveckling av Diggello. Hade antagligen hettat det än idag om det funnits mer schlagerlåtar att ta av. Fyran kör för fjärde året idol och om jag inte är felunderrättad kommer även en ny säsong av "Deal or no deal". På våren lär dessa program följas av "så ska det låta" och "let´s dance".

Ärligt talat, var finns fantasin. Våga stasa på nått nytt, även på bästa sändingstid fredag och lördag. I övrigt visas hyggligt stor fantasi i programinnehåll men just i prime time vågar ingen av bjäsarna satsa på något nytänkande. Har större förståelse för fyran som har ett kommersiellt intresse och en felsatsning kan bli grymt kostsamt men SVT måste våga. SVT kom visserligen med ett nytt program i år, nämligen "Stina", men hur nyskapande var det? Nä, nytt koncept vore kul.

På tal om fatntasilöshet ska jag ge er ett tips. Om ni befinner er i Västerås och är i behov av någon vara eller tjänst, vilken som helst, så finns det garanterat någon firma som innehåller "AROS" som kan erbjuda detta. Det finns nästan 300 företag/byggnader/anläggningar med denna benämning. Fantasifullt var ordet. Aros betyder för övrigt flodmyning om någon undrar och är gamla namnet på Eskiltuna/Enköping/Västerås om jag inte missminner mig.

Till sist en eloge till fd försvarsminister Mikael Odenberg. Jag håller inte med honom i sak men det är skönt att se en politiker som brinner så mycket för sin vision. Han markerar på detta sätt att han inte anser att regeringens linje är ok och tar konsekvensen och avgår. Många hade suttit av tiden och håll käft, men inte herr Odenberg. Respekt!

//Anders




Trött

Kort inlägg idag. Har inte skrivit något senaste dagarna pga att jag jobbat dubbelt. Ordinarie jobbet på dagarna och hjälpt till lite på det gamla på kvällarna, så jag har inte riktigt haft ork för bloggen. Men håll ut, redan imorgon kommer ett riktigt inlägg.

/Anders

Ps. Jag har som ni ser bytt lay-out, men inte för att tillfredställa vissa läsare:-). Tröttnade bara väldigt fort på denna. Den kändes lite frään från böjan men håller inte i längden. Ds.

Vad finns hänsynen?

Idag måste varit någon form av egorekord här i Västerås. Gav mig fram på eftermiddagen ut på lite shoping med destination först centrum följt av köpcentret Erikslund. Eftersom det är relativt nära löning så var det som väntat ganska mycket folk. Tyvärr verkade hela drösen vara extremt mycket inne i sig själva och sket fullständigt i att det fanns andra som också besökte området.

Hela turen gick åt till att tygla aggresionen över att folk bara såg sig själva. Epitetet "gå min väg och skit i andra" verkade gälla. Om man dessutom kunde toppa med att ställa sig i någon lämplig "flskhals" och helt ignorera att andra människor vill passera detta utrymme, fick man antagligen någon form av guldstjärna.

Jag blir så trött.......

Gjorde i varje fall ett reafynd på en kavaj så en helt bortkastad eftermiddag var det åtminstone inte. Nu ska jag se "gangster" med Persbrand & Bergqvist och imorgon fm blir det en tur till Orresta Gk för 18-hål golf.

/Anders


RSS 2.0