Snälla sluta!

Kan ni inte bara lägga av! Jag menar, så bråttom kan det inte vara! Om det är det, stanna då bilen och ordna med det. Jag pratar naturligtvis om alla, ursäkta utrycket, idioter som kör bil och SMSar samtidigt. Det är skitfarligt! Priset tog nog dåren som låg och vingla mellan filerna på essingeleden för några veckor sedan. När jag försiktig körde förbi denna, beredd att ringa kommissarie Kihlsten och anmäla misstänkt rattfylla, fick jag se att mannen körde vingligt bara för att han samtidigt satt och SMSa. Vad har man med för omdöme om man gör det på Sveriges mest trafikerade vägsträcka? Igår var det en annan dåre som vinglade mitt i rusningen vid hjulsta korset. Dom finns där hela tiden!

Snälla ni, sluta! Det är fullständigt livsfarligt!

Annars är har jag fortfarande ont i halsen, men det börjar ge sig. Fullt ös på jobbet är det oxå. Annars inget nytt att rapportera.

//Anders - Vanligt irriterad

Ps. 10 dagar till Elitseriepremiären i bandy, dags att börja värma på glöggen! Ds.

Guldpytt!

DET BLEV GULD! Så jäkla skönt! 11 års väntan är över och nu är Blåvitt bäst i Sverige.

Guldet innebär naturligtvis guldpytt. Nedan finns receptet på min guldpytt. Som ni alla förstår innehåller den ingen potatis.

image13

Ingredienser (för en potion): 1 grön paprika, en näve färska champinjoner, 125 g laxfile, 1 stor morot, parmesanost.


image14

Skiva fisken och hacka grönsakerna och svampen.

image15

Fräs fisken 1-2 minuter i stekjärnet.

image16

Tillsätt sedan grönsakerna och svampen och fräs ytterliggare ca 2-3 minuter.

image17

Stekt ägg är ett givet tillbehör.

image18

Lägg upp på tallrik och salta med havssalt och strö den rivna parmesanen över pytten.

image19

Klart att äta!


Prova gärna själva. Smakar bra!


//Anders - Vanligt guldglad (nej, inte sant. Jäkligt guldglad!!!!)


Idag gäller det!

11 års väntan KAN och jag menar verkligen KAN ta slut idag. Blåvitt har det i princip i egna händer. Vinst mot Trelleborg lär räcka, men man vet aldrig vad skansen hittar på mot BP. Jag har egentligen inte trott på Blåvitt guld förrän efter matchen mot AIK i måndags. Men med tanke på utgångsläget är allt annat än Lennart Johanssons pokal nu en stor besvikelse.

Som ni alla säkert känner till ska ett Blåvitt guld firas med pyttipanna. Är ingen större fan av "vanlig" pyttipanna, men pytt måste det ju bli om det blir guld. Jag kommer därför, i så fall, tillaga en pytt a la Anders. Receptet får ni här ikväll OM det blivit Blåvitt guld.

VI ÄR BLÅVITT - (förhoppningsvis) BÄST I SVERIGE!
 
//Anders

60-talet är tillbaka

En reflektion jag gjort. Under slutet av 60-talet och början av 70-talet genomfördes det så kallade miljonprogramet, vilket innebar byggandet av ca 1 miljon nya bostäder. Detta var vid den tiden naturligvis behövligt. Efter ett tag har detta dock blivit snarare ett skällsord. Vi ser betongen och förundras över vad de tänkte på när de smällde upp dessa bostäder. De är relativt fula och allt ser i princip likadant ut.

Har Sverige lärt sig läxan då? Nej. I princip alla nybyggen av lägenheter jag passerat förbli ser likadana ut. Inte 60-tals betong, men husformen och färgerna varierar endast marginellt. Jag är övertyggad om att vi om 20-år kommer att klia oss ihuvud och fråga oss "hur tänkte vi när vi än en gång likriktade de svenska lägenhetshusen"?

Tänk efter och titta så ser ni det oxå.

Funderat på en annan sak oxå: Varför i hela Hälsingland har vi bokstaven W? Fyller den någon egentlig funktion, jag bara undrar.......

//Anders - Vanlig sugen på att det ska bli helg.


Eftersom.....

Innan jag utvecklar detta vill jag naturligtvis gratulera Mattias "snart 30" Lidén till segern i lördagens lilla pokertunering. Glömde detta helt i förra bloggen. All heder åt dig. Men räkna med att det är alla mot dig nästa gång :-)

Över till rubriken "Eftersom". Jag ska nu förklara för er varför vissa saker inte är/blir vad vissa tycker att de borde vara/bli.

- Sverige kommer aldrig vinna ett VM eller EM i fotboll eftersom vi alltid måste ha utfyllningsspelare från Svenska, Danska och Holländska ligan, vars klass inte är i närheten av Europas toppligor.

- Stockhom kommer aldrig att bli Sverige fotbollshuvudstad eftersom Blåvitt kommer från Göteborg och därmed är Göteborg fotbollshuvudstad.

- Färjestad är ingen riktig hockeyklubb eftersom de själva kallar sig bollklubb.  

- Jag kommer aldrig lära mig alla funktioner på facebook eftersom jag inte har den tiden.

- Golf kommer aldrig att erkännas som folksport eftersom gemene man har så mycket fördomar.

- Det kommer aldrig göras en bättre tv-serie än rederiet eftersom dylika kvalitetmanus inte produceras längre

- Människan kommer alltid att bli upprörd i trafiken eftersom det inte finns så mycket annat att göra

- Jag kommer aldrig bli känd i bloggvärlden eftersom jag har för få läsare samt fokuserar på oväsentligheter som att lista vad som aldrig kommer att ske.


/Anders - eftersom jag är ganska vanlig


Ps. har lagt ut fler bilder från lördagens party på Facebook. Ds.

Åter i Vås

Ja, då var man tillbaks i mälarstaden igen. Varit en lång men rolig vecka. Gårdagens kompisträff uppfyllde alla förväntningar. Nedan finns lite bilder från kvällen. Jag kommer att lägga ut fler på facebook nästa vecka. Nåväl. Vi startade med middag på Stadt. Eller ja, middag och middag, hamburgetallrik, öl, snaps, vin och kaffe. Redan här började man inse nivån för kvällen. Man kan väll säga såpass att det fanns många samtalsämnen som inte skulle få diskuteras i bolibompa....

Efter midddagen blev det hem till Kihlen och kvällens pokeromgång drog igång. Själv föll jag ut som trea efter en riktig supertabbe. Så helt enkelt inte färgdraget. Efter detta fortsatte nostalgin. Vi drog sedan vidare till Stadt där kvällen avslutades. Bra drag, mycket schlager, kannon helt enkelt. När stadt stängt igen tog jag och Kalle oss an Kihlen´s kyl & frys, och tömde den på allt ätbart, dvs 8 körsbärstomater och 15 köttbullar.....

Dagen idag har varit seg. Mådde dock efter omständigheterna väldigt bra till skillnad från några av de andra deltagarna.

Tack allesammans för denna mycket trevliga kväll. Måste absolut göras om. Njut nu av bilderna nedan.

//Anders 

image7 image8image9image10image11image12

Live från Vänersborg

Japp, för första gången skriver jag nu bloggen från än anan dator än min FS i Västerås. Har varit i Danmark och haft lite möten i några dagar och nu stannat till i VBG för att byta till vinterdäck på bilen. Samtiigt passar jag på att träffa lite familj. Man kommer till ett Vänersborg i storm (eller inte...). Stadens stolthet anklagas för uppgjorda matcher under sent 80-tal och tidigt 90-tal....... Vi får väll se vart detta slutar.

Ikväll blir de lite kompisträff i Lidköping och det ska som jag tidigare sagt bli skitkul! Vill ge Kihlsten en eloge dels för initiativet samt för datumvalet som gör att jag slipper en extra resa för denna tillställning. På kvällens tillställning deltar förutom jag:

- Tobias Hansson, Sveriges bästa elektriker tillika den enda jag känner som inom loppet av 7 timmar lyckats trycka i sig 9 tacos med tillbehör, 2 big mac, massa öl, stor pommes och 80 cl Coca cola. Ändå är han inte det minska tjock!

- Teje Paulsson, även kallad "sjuan" eller sergant Paulsson

- Martin Kjellström, familjefadern som älskar lakrisshot.

- Mattias Liddén, sveriges blivande Martin Timell.

- Rickard Pettersson, vår internationella pokerstjärna och honom ska vi syna. Svårt att bluffa bland vänner.....

- Karl Andersson, mannen med Sveriges mest lättlästa innebandyfinter och som på fullt allvar trott att han fått en nyårsraket i ögat.

- Martin Kihlnsten, kvällens värd tillika skaraborgs bästa polis. Favorit tv-program: Lassie.  

Som ni förstår är förutsättningarna goda för en trevlig kväll. Bloggar om resultatet imorgon.

//Anders - Vanlig Vänersborgare

Mycket annat

Har mycket jag skulle vilja ta upp men tiden är för knapp just nu. Jobbet slukar nästan all min tid denna vecka. Återkommer med "riktig" blogg på lördag. Kan dock inte låta bli att notera Frölundas totala nollning av den kaffedrickande bollklubben från Karlstad. Första gången hittils denna säsong jag ger Elitserien lite uppmärksamhet. Är man medgångssupporter så är man.

Eftersom klockan passerat 23.59 så är det alltså onsdag och inte vilken onsdag som helst. Det är onsdagen då vi tar oss till Fotbolls-EM! Hörs på lördag!

//Anders 

Sportklubb, hockey och EM 08

Först lite om min helg. Den har varit soft. Inte gjort något särskilt egentligen. Lite after work i fredags var egentligen enda arrangemanget. Har jobbat lite idag för att förbereda nästa vecka. Blir en intensiv vecka med lång tjänsteresa samt privata besök i Vänersborg och Lidköping över helgen. Ska bli så förbaskat kul att ha lite grabbkväll med alla ni "Vänersborgspolare" i Lidköping på lördag.

Nog om det, vi börjar med hockey och elitserien. Allvarligt talat, är det någon mer än jag som har svårt att känna någon högre hockeypuls just nu? Matcher jämt, alla slår alla, och alla vet att allvaret inte startar förän tidigast i februari. Fram till dess gäller det bara att vara med. Kan bero på att allsvenskan ur mina Blåvita ögon är mer intressant än någonsin och därför tar all min fokus men jag bryr mig faktiskt inte ett skit om hockeyn nu. Ointressant är ordet.

Med stort intresse följde jag dock matchen mot Lichtenstein igår. Tänker inte dra några som helst växlar av den matchen men i och med resultatet och faktumet att Spanien slog Danmark ställer jag mig frågan: kan vi missa EM nu? Knapppast! Jag var en av dem som inte trodde Sverige skulle ta sig till EM denna gång men jag har få gånger varit så glad över att ha fel. Sommar och stort fotbollsmästerskap där Sverige är med, finns det något bättre?

Enligt någon form av mätning har någon konstaterat att Sportklubben på TV4Sport sågs av ca 5000 personer förra veckan. Jag såg en kvart av reprisen från denna veckan idag och jag förstår varför så få tittade. Detta kan vara det värsta skräpet jag har sett inom sportjournalistiken. 30 minuter prat utan att någon säger någoting vettigt överhuvudtaget. Detta trots att programmet leds av Jidhe som i mina ögon är Sveriges bästa programledare för sport.

//Anders

Ps. Golf ÄR friskvård och vi behöver verkligen inte 50-öringen! Ds.

Saker som borde göras

I brist på bloggfantasi blir det nu en uppradning av åtgärder som borde göras i Sverige:

- Avskaffa 50-öringen. Vad ska vi med den till?

- Lägg ned Örebro södra. Meningslöst tågstopp då det bara är 500 meter mellan den och Örebro central.

- Sänd repriser av samtliga avsnitt av Rederiet, Storstad och Varuhuset. Sverige behöver nostalgi!

- Slå ihop Vänersborg och Trollhättan till en kommun. Dags att se de ekonomiska fördelarna med sammanslagning. Dessutom är ju städerna i princip ihopväxta.

- Flytta nationaldagen från 6 juni till midsommarafton (blir vi det mer svenskt än så?) och återinför annandag pingst till helgdag. Ok, nationaldagen blir inte på ett bestämt datum, men so what!

-Tillåt skattefritt friskvårdsbidrag för golfande. Golf ÄR friskvård.

Finns ju lite till att göra, men detta är väll en bra start, eller?

/Anders-Vanligt förändringsbenägen


Varda på helgen

Japp, så var det. Varda är en av de trevligaste ställen jag besökt. Är som en stor lobbybar. Riktigt god mat, goda viner och fräsha drinkar. Vi var där ett gäng igår. Först käk på övervåningen och sedan vin och drinkar på gatuplanen. Vi satt väll där till cirkus halv ett innan vi gled ned till BMB. BMB var i och för sig helt ok men hejdlöst mycket folk.

Dagen idag har jag mest slappat. Känner att höstfökylningen nu kommer att ta sig an mig på riktigt. Den har hängt i luften i några veckor men nu tror jag att den bryter ut. Jag hoppas nästan att den gör det nu så får man den skiten avklarad. Den kommert ändå förr eller senare, det vet man ju.....

Såg reprisen av Svensson Svensson idag och det var mycket fokus (som vanligt) på brevbäraryrket. Det fick mig att börja fundera, varför kör posten fortfarande ut breven varje vardag till alla? De skulle ju kunna lägga ned med det och skapa postcenter där var och än få hämta sin egen post. Visst skulle det bli ramaskri, och jag personligen skulle också tycka att det vore skit, men vad har posten att förlora? Ingen annan aktör skulle ha råd att bygga upp en organisation med såpass mycket brevbärare varpå postens kundtapp därför högst sannolikt skulle bli ganska minimalt. Jag är övertygad att det snart kommer att bli så, tyvärr..........

Fortsatt kamp om guldet efter det att både blåvitt och djurgården vunnit igår respektive idag. Återstår och se om KFF kommer haka på tåget imorgon. Det kommer i varje fall att bli grymt spännande.

Parnevik dyker upp som gubben i lådan och storspelar i USA. Hoppas han lyckas hålla ihop och ta första segern sedan 2001.

//Anders-vanligt helgseg

Internetstrejk

Mitt nät har varit nere ett tag därför har det varit lite snålt med bloggandet. Har jobbat mycket i veckan, besökt gymmet igen och igår blev det lite after work (eller snarare mer after work än jag räknat med:-)). Just nu sitter jag mest och är nervös förr MFF mot Blåvitt. Vinner vi idag ser det riktigt bra ut. Men MFF är alltid MFF. Blir mer blogg imorgon.

//Anders - Vanlig blåvitsupporter

Tillbaks på gymet

Idag gjorde jag comeback på gymet efter ett låååångt sommaruppehåll. Tog det väl förhållandevis lugnt, då kroppen uppenbarligen inte hade konserverat någon större mängd kondition. Har nu dock för avsikt att besöka stället minst 2 gånger i veckan och förbättra denna. Var i varjefall positivt att få en bättre vy än min Fujitusu & LG, även om utbudet idag var sisådär.  

Satte nytt blikörekord för Vås-Spånga idag. Blev stående strax efter Upplands-Bro, då det var en viltolycka vid avfarten Stäket 2 mil (!) längre fram. Total restiden blev därför idag ca 1 timma längre än normalt. Hoppas att detta inte repriseras fler gånger.

När jag satt i bilkön och för 3:e gången hörde TV4 nyheterna på MixMegapool kunde jag inte låta bli att störa mig på nyhetsupppläsaren. Alla tre sändningar sa hon: "Folkpartiet har drabbats av Björklundseffekten och är nu uppe i 8 %-enheter i opinionsmätningarna". Drabbats!!!??? Är det rätt ord???? Eller ja kanske, jag menar tänk att drabbas av löneförhöjning eller den stora kärleken. Skulle kännas tugnt........

Höjde ju Uggla till skyarna för några dagar sedan. "Pärlor åt svin" håller absolut fortfarande men har nu blivit totalt distanserad av Winnerbäck & Li. Vilken låt!!!! Fantastisk!!!

Och uppenbarligen kan Kent fortfarande. Den får oxå plats på Anders topp 3 strax efter uggla.

Blåvitt håller än. Som ni vet gillar jag inte potatis men blir det guld lovar jag att äta guld-pytt!

Förhandlingarna med gästbloggare Kihlsten ligger förnärvarande på is och jag har inga större förhoppningar om framsteg. Så ni får stå ut med bara mig även i fortsättningen.

//Anders - som snart kommer ha vanlig träningsverk 

RSS 2.0