Alla heter Glenn i Göteborg & Specialblogg

Ja, detta blir en dubbelblogg. Först tar vi helgens happening här i vås och sedan blir det specialblogg om Melodifestivalen akt 3.

Japp, efter månader av uppsnack var det så dags att avsluta vår interna lilla bandycoach-tävling här uppe i mälardalen. Och visst blev det kul. Grabbarna anlände strax innan klockan 14 på lördagen men att säga att festen började då är fel. Den började nog redan i Lidköping några timmar innan och fortsatte sedan i bilen. Så det var ett gäng tankade killar, med undantag från chaffören naturligtvis, som kom hit. Ramsan "alla heter Glenn i Göteborg" rullade några gånger också strax efter ankomst. Anledningen till detta vet jag faktiskt inte.... 

Det blev lite lunch följt av stadsvandring. Efter det var det dags för tävlingen som vanns av Lidden och polisassistenten i första klass. Dessa gjorde sedan upp i final där polisen vann ganska klart. Efter detta var det prisutdelning för bandycoachen och så blev det dags för middag. Det bjöds på havsinspirerad förrätt, ryggbiff, dessertost, kaffe och Cognac. Efter detta fick jag faktiskt se melodifestivalen. Halva gänget valde dock att sträcka under delar av denna....

Strax efter tio-rycket gled vi ned till BMB och sedan var det full fart.... Dagen idag kan sammanfattas med ett ord: Seeeeeeeeeeeg....... Njut gärna av bilderna nedan.

//Anders - Vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg
Onsdag 13/2: - 4,0 kg
Söndag 17/2 -3,2 kg
Onsdag 20/2: -5,3 kg
Söndag 24/2: -4,4 kg

image33image34image35image36image37image38


Specialblogg Melodifestivalen akt 3 Linköping

Överlag är jag grymt besviken på melodifestivalen i år. Låtkvaliten är sämre än på många år och igår var det verkligen dåligt. Jäkla tur att festivalen knutit upp Björn Gustafsson. Han är bara supergrym. Ok, låtarna då:

BWO: 2 Stark sådan visserligen men jag gillade inte scenshowen. Kändes lite trött...

Mickey Huskic: 0 Sämsta bidraget hittils. Gillade den inte alls

Frida: 2 Väldigt mycket Timbaktu och han är ingen favorit för mig. Men ganska skönt gung i låten så en tvåa är den värd.

Therese Andersson 3. Riktigt bra scenframträdande och en skön låt. Gillade den.

Patrik Isaksson & bandet: 3 stark sådan. Kvällens klart bästa låt. Ett skämt att den inte ens gick till andra chansen. Borde gått direkt till Globen.

Caracola: 1 Intensägande till tusen och överdrivet energiskt framträdande

Ainbusk: 1 Tråkig låt. Gav ingetting tyckte jag.

Eskobar: 2 Vad gjorde dem här???? Helt fel forum för dem men låten var helt ok.

Hade jag fått bestämma hade det gått så här:

Final: Isaksson och Therese Andersson
2:a chansen: Frida och BWO

Min egna totalställning så här långt:

1, Häggqvist/Johnson
2, Sussie Tapper
3, Face-84
4, E-type & The Poodles
5, Lasse Lindh
6, Patrik Isaksson & bandet
7, Therese Andersson
8, Michael Michailoff
9, Sanna Nielsen
10,BWO
11, Ola
12, Amy Diamond
13, Alexander Schöld
14, Velvet
15, Eskobar
16,Frida
17,Ainbusk
18, Rongedahl
19, Caracola
20, Christer Sjögren
21, Brandur
22, The Nicole
23, Andra generationen
24, Mickey Huskic


/Anders - vanlig schlagerkoll


Mitt i veckan

Ja, det är ju det. Har jobbat sena kväller månad och tisdag men idag har jag haft kvällen fri. Förbereder en del inför grabbarnas besök här på lördag. Har egentligen bara ett problem: Hur ska jag gör för att få se melodifestivalen? Det är hårda förhandlingar. En av festdeltagarna har tagit till det hårda artilleriet. Han klargjorde att han heller går ned till stans största torg och "tillfredställer sig själv" offentligt framför att behöva genomlida en delfinal i melodifestivalen. Det skulle vara en syn det..... Värt att utmana?......

Konsekvensen av detta kan bli att min så uppskattade specialblogg sker först söndag kväll efter det att jag sett reprisen. Vi får väll se.

Nepp, nu ska jag fortsätta förbereda. Lite bilder och eventuella skandaler kommer att publiceras här på söndag. Kanske blir det blogg även innan dess men inte säkert.

/Vanliga Anders

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg
Onsdag 13/2: - 4,0 kg
Söndag 17/2 -3,2 kg
Onsdag 20/2: -5,3 kg

Tack VW!!!!!

Nä, jag menar inte det tyska bilmärket.....

Ok, ni som inte följer IFK Vänerborg bandy fattar ingeting nu, men ni andra vet precis. IFK hade satt sig själv i brygga. En poäng krävdes i de tre sista matcherna om Gripen vann sina matcher mot Hammarby (idag) och ett avsågat Falun på onsdag för att IFK skulle undvika kvalspel. IFK hade Broberg hemma i fredags och det blev stryk. Idag var det svår bortamatch mot Vetlanda och en tuff hemmamatch mot Motala på onsdag. Ett Motala som jagar slutspelsplats......

Hammarby åkte uppenbarligen till Trollhättan och körde på en skridsko och torskade med 2-7. Dåligt av Hammarby men ruskigt starkt av Gripen. IFK låg under med 3-5 mot Vetlanda med 3 minuter kvar. Match borta mot Frillesås närmade sig.... Då steg Viktor "Ville Wessla" Weiselius in i handlingen och gjorde sitt andra och tredje mål i matchen och det blir 5-5. TACK!!!!! Nu är kontraktet i praktiken säkrat (såvida inte Gripen tar in 2 poäng och 29 mål i sista matchen). Skönt.... Vet inte hur jag skulle kunna tacka att IFK hamnat efter "hockeybocky " laget från Trollhättan.....

Nog om det det. Varit en lugn helg. Lite träning, massa städning och en del slappande. Vart bra.... Nästa helge kommer dock "bandycoachgänget" från Vänersborg/Uddevalla/Lidköping och då blir det nog åka av skulle jag gissa..... Ska bli skitskoj. Helgen höll dock på att börja i olycka. En ouppmärksam kille i röd bil med cigg i munnen höll på att köra på mig i Hummelsta i fredags. Han hade inte fattat att det är 50 km i timmen och uppmärksammande tydligen inte heller förrän väldigt sent att bilarna framför honom höll just den hastighten. Tvärnit och utstyrning i sträckad zon av honom räddade min bakre kofångare från totalförstörelse och min nacke från potensiell whiplers. HÅLL AVSTÅNDEN, DET ÄR VIKTIGT!!!!

Har fortfarande svårt att släppa att Carola & Johnson INTE gick direkt till schlagerfinalen.... Tycker också det är tråkigt att det är flera veckor sedan jag såg min "Lady in red". Saknar henne....

Festen i Västra Aros till helgen är ju en avslutning av bandycoachen. Nu återstår bara en omgång och ställningen (kommer nog att justeras lite närmsta timmarna) ser ni nedan. Det är grymt spännande i två avseenden. Polisassistenten, Timell och Rocco slåss om andraplatsen och Snurrfint & Cyber slås om att undvika jumboplatsen och därmed få kvala mot Flamingo om en plats i nästa års tävling. Själv är jag ju nästan pinsamt överlägsen. Trodde att det skulle bli lite match men detta är ju bara löjligt...... Nästa år tänkte jag ställa upp mot ett gäng bladväxter så att man får lite motstånd :-)

1, Jag, 480 points
2, Jazzdiggaren, 400 p
3, Timell, 390 p
4, Mr turkisk peppar, 390 p
5, Khalle raket, 347 p
6, Taccos Tobbe, 339 p

Så var det då det där med melodifestivalen så här långt. Här är min lista, alltså i den ordningen jag skulle placera låtarna om jag fick BESTÄMMA (idag), alltså inte hur jag TROR det går!

1, Häggqvist/Johnson
2, Sussie Tapper
3, Face-84
4, E-type & The Poodles
5, Lasse Lindh
6, Michael Michailoff
7, Sanna Nielsen
8, Ola
9, Amy Diamond
10, Alexander Schöld
11, Velvet
12, Rongedahl
13, Christer Sjögren
14, Brandur
15, The Nicole
16, Andra generationen


//Anders - Vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg
Onsdag 13/2: - 4,0 kg
Söndag 17/2 -3,2 kg


Blogg Special: Akt 2 Västerås

Eller skämtet i ABB-arena kanske man skulle kalla det. Jag är ett fan av melodifestivalen men detta var en dynga utan dess like. Trist när 13 500 personer köpt biljetter (vilket jag tror är fler än som får plats i globen vilket gör detta till den största livepublik någonsin i Sverige på en melodifestival. Men jag är som sagt inte säker). Jag är väldigt glad att jag inte nappade i tisdags och la 450 spänn på en plåt.

Låtarna då:

Live in stereo - Ola: 2 kan nog växa med tiden. Helt ok men inte ett dugg mer. Tråkig och förutsedbar scenshow.

Du behöver aldrig mer vara rädd - Lasse Lindh: 3 schyst låt helt enkelt. Möjligen lite slätstruken men bra.

Razborka - The Nicole: 0 Kass låt helt enkelt.

Alexander Schöld - Den första svalan: 2 växer nog oxå med tiden men allt för slätstruken. Ingen glöd.

Just a minute - Rongedahl: 1 helt ok scenshow men vilken tråkig låt! Känns som en mycket dålig kopia av scissor sisters.

Empty room - Sanna Nilsen: 2 en stark sådan visserligen. Men denna balladen är inte ens när Sussie Tapper från förra veckan.

Kebabpizza slivovitza - 2:a Generationen: 0 oerhört dålig låt, men ett ganska ok scenframträdande ändå. Men för att få poäng för denna låten krävs mer än så.

One Love - Häggqvist/Johnsson: 4 Klart bäst. Bästa låten hittils i festivalen. Borde kunna hålla bra i Europa oxå.

Inte nog nu med att bidragen i sig överlag var mediokra, dessutom går inte det klart starkaste bidraget till final. Svenska folket förvånar mig enormt! Saknar ord!

Nour var annars något bättre idag medan Björn Gustafsson fortfarande var bra men inte lika klockren som förra veckan.

Antar att efterfesten startar snart och den äger rum bara några hundra meter från mig men jag är inte bjuden.....

Imorgon drar schlagercircusen härifrån. Lika bra det. Hoppas att när den kommer tillbaka nästa gång kan erbjuda ett betydligt bättre startfält och att rätt låt vinner.

/Anders - Vanligt schlagerbesviken

Ps. Det blir en ordinarie blogg imorgon och då med min totallista efter 2 delfinaler. Ds.

Det var på tiden....

Ja, jag tycker det. Jag pratar om det förslag som regeringens utredare idag presenterade som innebär att kårobligatoriet avskaffas. Mycket bra! Varför ska studenter, där flera redan idag har det relativt knappt ekonomiskt, tvingas vara medlemar i kåren (mot en kostnad på i snitt 500 kr per år) för att kunna studera på universitetet? Personligen hade jag med största säkerhet valt att vara medlem i kåren då dess aktiviter (främst festerna) gjorde studielivet mycket roligare. Men de som inte vill deltaga i dylika aktiviteter ska naturligvis inte behöva betala.

Jag är dock mer tveksam till att kårens kostnader nu istället ska bekostas av staten. Studentkåren är en fackförening som vilken som helst och bör främst bekostas av dess medlemar. Därmed inte uteslutet ett visst bidrag från staten men inte med de summor som nu diskuteras (totalt ca 125 Mkr per år). Ett bra "kårliv" underlättar för universiteten/högskolorna att värva studenter varpå det också borde ligga i lärocentren intresse att stötta kåren. Men detta är ett beslut varje enskilt universitet borde få ta. Så om nu regeringen vill spendera ytterliggare 125 Mkr på utbildning så borde dessa gå till högskolorna/universiteten och inte till studentkårerna. Lärocentren kan sedan individuellt bestämma om detta "ökade bidraget" ska gå till kåren, biblioteket, forskning eller något annat..... Det är min åsikt.

Tog en promenad bort till Rocklundaområdet nu på kvällen där delfinal 2 i melodifestivalen äger rum på lördag. Väldigt mycket lastbilar var det, men ganska lite aktivitet. Blir säkert en storslagen show. Fick föresten möjlighet att köpa billjett till evenemanget igår, men jag tyckte inte det var värt de pengarna. En biljett kostar (och då är detta ordinarie pris) 450 riksdaler, vilket jag tyckte var för dyrt.

Riksdaler föresten, vilket namn. Om det nu finns riksdalen, finns det då länsdaler, stadsdaler eller kommundaler? Troligen inte.....

Efter att förra veckans bidrag fått smälta lite ser min egna schlagerlista ut som nedan. Denna lista är egentligen lite orättvist då man kan se de utslagna bidragen flera gånger på SVT´s hemsida och då har några bidrag växt.

1, Sussie Tapper
2, Face-84
3, E-type & The Poodles
4, Michael Michailoff
5, Amy Diamond
6, Velvet
7, Christer Sjögren
8, Brandur




//Anders - Vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg
Onsdag 13/2: - 4,0 kg

Blogg Special: Akt 1 Göteborg

Så var festivalen igång. Jag avser här varje helg i ett fristående blogginlägg redogöra för mina intryck från deltävlingarna, andra chansen och finalen.

Så, introt var bedrövlligt..... Jösses vad pasé det kändes med Bond-tema.... Scenen känns sämre än ifjol och de där "direkt efter" intervjuerna funkade dåligt enligt mitt tycke. Tyckte dock Björn Gustafssons mellanakt var grymt bra. Den där finkulturen med vitklädda dansare var väll sedan inte min kopp tea direkt.

Ok låtrana då, betyg 0-5 ( 0=kass, 1= Dålig, 2= OK, men inte mer, 3=Bra, 4 = Mycket bra, 5=Kanon, får direktplats till Roxette´s nästa skiva) och en liten kommentar:

Line Of Fire - E-type & the Poodles:  3. Häftig scenshow men lite tamt. Lite för hög tonart på slutet på rocksångaren. E-type sjöng ju på riktigt, skräll!

Alla gamla x - Face-84: Jo, men de var ju i varje fall väldigt söta och lite humor i texten fanns ju oxå. 

Déjà vu - Velvet:: 1 Snygg tjej gör sitt bästa av en dålig låt. Tyvärr, räcker inte......

Lullaby - Brandur: 1 Det mest intensägande jag hört på mycket länge. Enda som räddar låten från en nolla är Bradur´s faktiskt ganska grymma röst.

That´s Love-Michael Michailoff: 3 En mycket stark trea. Hade Andreas Johnsson eller Sebastian gjort denna låt hade den varit i final. Skön låt som lär växa.

Thank You - Amy Diamond: 2 Tråkig låt. Ett bra framförande räddar dock en del men låten håller inte.

Mirakel-Suzzie Tapper: 4 Klart bäst ikväll. En fantastisk ballad och ett skönt framträdande.

I Love Europe - Christer Sjögren: 0 Vad var detta??????  Jag skrattade hela låten.... Jag saknar ord...... Visst var det underhållning men usch så dåligt...


Nåväl, hade jag fått bestämma hade E-type feat the Poodles & Sussie Tapper gått till final. Med lite finslippning skulle nog herrarna kunna vara en bra representant för Sverige i ESC. Sussie når och ska aldrig nå fram till segern men låten var så grym att den fötjänar en plats i finalen. Till andra chansen hade jag skickat Amy och Michailoff. Men nu är det ju inte jag som bestämmer.

Överlag så var årets premiär betydligt bättre än fjolårets. Ni kommer väll ihåg att Tommy Nilsson och Anna Book, som gick vidare från den finalen, totalt samlade ihop EN poäng i den stora finalen (Book fick en poäng från juryn i Karlstad). Dock var festivalens bästa låt, God Morgon med Uno & Irma med i den delfinalen och vi får verkligen hoppas att vi inte sett det bästa från årets upplaga ännu, för i så fall ser det mörkt ut.

Nästa vecka blir det rapport direkt från festivalstaden. Jag bor ju bara dryga kilometern från arenan där det då bjuds upp till musikfest!

//Anders - Vanlig schlagerkoll


 


2 fester startar idag

Ja, det gör ju det. Jag pratar naturligtvis om Melodifestivalen och skidskytte-VM. För svensk del startade skidskytte-VM som den gamla slagdängan av Vengaboys, dvs "Boom Boom Boom Boom". Inget vidare alltså... Melodifestivalen startar idag i blåvitland och nästa vecka tittar den för bli mig här i gurkstaden. Svårt att säga något om hur det kommer att gå när man inte hört låtarna men spontant känns det mer ovisst än de senaste två åren.

Ska man vara ärlig så visste alla att Carola skulle vinna 06 och att The Ark skulle vinna 07. De kunnde ställt upp med nästan vilken dynga som helst och ändå vunnit. Men i år är fler "stora" namn med och startfältet ser spontat ganska öppet ut. Carola/Andreas Johnsson är naturligvis favoriter men Charlotte Perelli, Linda Bengtzing, E-typ & the Poodles, BWO och Amy Diamond lär utmana OM dessa låtar håller måttet vill säga. Det finns exempel där stora artister stupat pga av usla låtar. Robert Wells tillsammans med Sofia Kjällgren 2003, Jessica Andersson 2006 och Uggla 2007. De folkkära artisterna brukar dock överlag kvalificera sig för final.

I år ser jag mest ifram emot att se E-type/The Poodles, Niklas Strömstedt & Nordman. Det viktigaste är dock att det bjuds på bra musik. Ska bli intressant och se vilken som blir min favorit iår. Nedan listar jag mina favoriter under från 1986 (vilken var den första festival jag kommer ihåg att jag såg) och framåt (vinnaren inom parentes).

2007: Uno & Irma - God Morgon (The Ark - The worring kind)
2006: BWO - Temple of love (Carola-Evighet)
2005: Linda Bengtzing - Alla flickor (Martin Stenmark - Las Vegas)
2004: Lena Philipsson- Det gör ont (Lena Philipsson- Det gör ont)
2003: Sarek - Genom eld och vatten (Fame - Give me your love)
2002: Friends - The one that you need (Afrodite - Never let i go)
2001: Jan Johansen- Ingemansland (Friends - Lyssna till ditt hjärta)
2000: Hanna Hedlund - Anropar försvunnen austonaut (Roger Pontare - Vindarna viskar mitt namn)
1999: Martin - (Du är så) yeah yeah, wow wow (Charlotte Nilsson - Tusen och en natt)
1998:Jill Johnsson - Kärleken är (Jill Johnsson - Kärleken är)
1997: Blond - Bara hon älskar mig (Blond-Bara hon älskar mig)
1996: One more time - Den vilda ( One more time - Den vilda)
1995: Jan Johansen - Se på mig (Jan Johansen - Se på mig)
1994: Pontare/Bergman - Stjärnorna ( Pontare/Bergman - Stjärnorna )
1993: Nick Borgen - We are all the winners (Arvingarna-Eloise)
1992: Christer Björkman - Se på mig (Christer Björkman - Se på mig)
1991: Carloa - Fångad av en stormvin (Carola-Fångad av en stormvind)
1990: Lisbeth Jagerdahl - Varje natt (Edin&Ådahl - som en vind)
1989: Glenmark/Orup -Upp över mina öron (Tommy Nilsson- En Dag)
1988: Tommy Körberg - Stad i ljus (Tommy Körberg-Stad i Ljus)
1987: Sound of music-Alexadra  (Lottta Engberg - 4 bugg och en coca-cola)
1986: Style - Dover-Calais (Holm/Törnell - E' de' det här du kallar kärlek)

Återkommer med kommentarer om akt 1 i Göteborg efter sändningen.....

/SchlagerAnders

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg

I´m a copycat yes I am!

Kanske inte så farligt men ändock. Fått lite inspiration av Khalle snurrfints handbollslag. Ni förstår snart....

Jag börjar väll så sakta inse det jag länge velat förtränga nämligen att risken att borgaran bara får en mandatperiod vid makten är högre än högst. Sista chansen blir ordförandeskapet i EU 2009 men det känns som om Sahlin och gänget kliver in i Rosenbad i början av oktober 2010. Sorgligt men sant. Tror inte på den rödgröna röran. En socialdemokratisk majoritet skulle kunna funka hyggligt men så kommer det inte att bli. Nä, det kommer återigen bli segdragna förhandlingar med V och MP som slutar i tandlösa reformer.

Jag tillhör inte dem som menar att den långvariga röda styret skadat Sverige, snarare tvärt om. Socialdemokratin har varit nödvändig framförallt för arbetarnas rättigheter. Men i det samhälle vi lever i idag där alla riksdagspolitiker hävdar att alla är lika, känns de polistiska arbetaridealen överspelade. Det handlar om makt och två skilda synsätt om hur Svea rike bör styras. Min starka övertygelse är att de blå alternativet total sett blir bättre för alla. Visst finns det brister men att tro att det ska bli radikalt bättre med Sahlin & co är bara naivt. Jag skulle vilja se borgarna styra i två mandatperioder och sedan utvädera. 4 år är för lite tid och tyvärr kommer vi med stor sannolikhet inte få se resultatet av deras reformer då de röda kommer att riva upp ett flertal redan i den första budgetproppen hösten 2010.

Men om jag nu inte kan få en borgerlig regering mellan 2010-2014 kan jag väll önska mig en egen med utgångpunkt från mina vänner. Med viss tanke och mycket humor har jag satt ihop följande regering:

Statsminister: Jag själv. Det är min idé och därför borde jag få vara högsta hönset. Dessutom har jag 20 p statskunskap så jag fattar hur det fungerar :-)

Vice statsminister: SOA. Han sprider sina golfbollar både till höger och vänster och människor med den flexibiliteten känns skönt att ha vid sin sida.

Finansminister: Knutsson. Erfaren bankir som gråter när han skiter. Ettrig som få så det lär inte vara många skattekronor som inte kommer in. Med tanke på nybyggda kåken behöver vi nog inte oroa oss för fastighetsskatten mer....

Justitieminister: Kazza. Sveriges bästa bandydomare. Han kan sitta där med sina gula och röda kort så det blir lite ordning och reda.

Samhällsbyggnadsminister: Lidden. Ge honom pengar, hammare och spik och han kan förvandla en koja till ett slott.

Utrikesministrer: Ekan. Jag gör som Reinfelt. Jag sätter den smartaste som chef för utrikesdepartementet. Känner ingen som är smartare än Ekan.

Idrottsminister: Cicci. Sveriges bästa gymnastiklärare som lär kunna få fart på alla latmaskar med all sin energi. Blir dock endast tillsatt om hon lägger en propp om att golf ska klassas som friskvård.

Kulturminister: Kihlen. Hans djupa engangemang i den genuina bandykulturen är kvalificerande nog. Är dock lite orolig att jazzen kommer få ett orimligt stort stöd då jazz är hans hemliga passion.

Migrationsminister: Lillen. Killen som är navet som förenar. Alltid oerhört positiv och trevlig.

Arbetsmarknadsminister: Berra. Mannen som tyckt illa om alla jobb han har haft (i vart fall officiellt) men ändå jobbar mer än någon jag känner. Anonym arbetsnarkoman...? 

Utbildningsminister: Pettersson. Få människor har mer erfranhet om detta lands utbildningsväsen. Dessutom besitter han god insyn i kåraktivas spritvanor.

Folhälsominister: Cajsa. Lång erfarenhet av hälsa genom både eget idrottande och arbete på spa. Kan inte bli bättre än så......

Jordbruksminister: Khalle. Uppväxt i Dalsland. Behöver jag säga mer....?

Miljöminister: Terje. Ja.......... han cyklar ofta till jobbet, eller ja, gjorde det förr.....ibland......när solen sken......

Försvarsminister: CyberTobbe. Var ju libero i Vargön U18 1995-1996. Målskillnad 44-195 (jag gjorde 6 st framåt) och det kanske är dåligt försvar men Sveriges försvar har ju ändå inga pengar. Som biträdande minister med ansvar för säkerhet har vi Kjellström. Säkerhetsexpert som också spelade i Vargön U18´s försvar.

//Anders-vanligt politiskt intresserad

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7

Tror han var lite väl optimistisk....

Ja, jag tror nog det. Nä, jag pratar inte om Jonas Claesson som trodde att Sverige skulle vinna Bandy-VM, även om det så här i efterhand var väl optimistiskt. Nä, jag pratar om killen som passerade förbi mig igår. Det var visserligen minusgrader för typ första gången på tre veckor med att plocka fram isborren kändes lite väl optimistiskt. Det var nämligen den han kom gående med. En motordriven isborr.... Han skulle väll ut och pimpla kan tro, men det krävs ju stabil istäcke för det. Och 8 timmars minusgrader räcker knappast....

Har haft en bra helg. Fredagen var bara soft. Igår var det först lite shopping. Köpte ett par nya jeans. Innan köpet stod jag dock i valet och kvalet. Valet stod mellan ett par  ljusblåa Lee och ett par mörkblåa Acne. Det blev Lee denna gången och det känns fortfarande rätt. Sedan blev det lite lunch på stan följt av ett träningspass. Var dock väldigt nära att det inte blev något pass. Var sen och hann precis innan insläppet stängde och väl uppe i omklädningsrummet insåg jag mitt misstag. Jag hade i all hast innan jag gick tagit ur ena paret av mina träningskor......trodde jag. Sanningen var att jag hade tagit ut 2 st skor men en av varje..... Så nu stod jag med en Reebook högersko och en Asics vänstersko. Hmm, vad göra.... Jag tänkte, nä detta får inte stoppa mig så jag smög in till ett löpband intill väggen där ingen skulle se och körde sedan på som vanligt. Det är som tur är knappt något folk på gymmet lördag eftermiddag.

På kvällen var planen att se Arn, men det fanns bara kassa biljetter (nä inte kassabiljetter utan kassa biljetter, det vill säga biljetter till dåliga platser) kvar så det blev Charlie Wilson´s war istället. Ett val jag inte ångrar. Jag tror att Arn är bra men jag tror inte att den är så här bra för detta var bland det bästa jag sett på mycket länge. Handling med djupt allvar men ändå så ofantligt rolig. Skrattade högt flera gånger. Philip Seymour Hoffman är inget annat än suvärän. Tom Hanks levererar ju alltid. Julia Roberts var bra, inte mer. Fanns dock två störningsmoment. Ett: Biosalongen var ett skämt. Kunde lika gärna sett filmen på en storbilds-TV. Två: elvaåringarna bakom som uppenbarligen valt fel film och varken kunde sitta still eller hålla käften. Hur som helst var det en grym film som ni bara måste se!!!!!

Sista trailern innan filmen var föresten för Mamma Mia som tydligen kommer till sommaren. Vad tror vi om biosiffrorna för den tro.... Löjligt rekord antar jag. Slutar väll med att man måste se den för att kunna delta vid sociala arrangemang då alla andra sett den. Men vem vet, den kanske är sevärd.... Har ingen aning. Många säger ju att musikalen är bra.....

Idag har varit lugn. Jobbat ett antal timmar och försöker ignorera förkylningen som nu kryper på.

//Anders-vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg

RSS 2.0