Vås-Spånga via Sigtuna, Märsta, Arlandastad, Lapplands-Väsby & Akalla

Mm, den vägen blev det idag. Lite snö i Stockholm resulterar alltid i trafikkaos. Lika säkert som tomten på julafton, sillen på midsommarbordet eller Kihlen på Laik-Svarthall. Märkte redan innan Enköping att det skulle bli problem idag. Ca 3 cm snö och massa stressade idioter. Mellan Bro och Kungsängen hade det smällt ordentligt med massiva köer som följd. Jag nådde kön precis vid en avfart och kom på tanken att man kanske kunde köra någon liten sidoväg.

Det kunde man men den var ca 4 mil längre. Inte för att jag förlorade särskilt många minuter i tid. Hörde på radion att bärgningsarbetet tog ganska lång tid men för plånboken och miljön var det ju inte bra. Fick i varje fall se så väl Sigtuna, Märsta (tror jag i varje fall), den snödränkta Arlandastads GK som arrangerar Scandinavian Masters även i år, bränna igenom Lapplands-Väsby för att sluligen glida igenom underbara Akalla innan jag nådde Hjulstakorset och Spånga. Bilresan som i 19 fall av 20 tar knappa timmen tog idag 1 timme och 50 minuter. Ett underbart sätt att starta arbetsveckan.... Dessutom fick jag huvudvärk fram på dagen så ingen träning blev det idag heller. Illa....

//Anders - vanlig

X - 3,0

Sverigeturné

Återkommer till det. Först lite om finalen i melodifestivalen. Det gick ju som jag ville sett ur det perspektivet att vi skulle skicka det bidrag som har störst chans att vinna. Nu vinner knappast Charlotte men jag tror att den har hygglig chans att ta sig till finalen. Övertygade mest tyckte jag dock Bengtzing gjorde och Nordman visade än en gång att de hade finalens bästa låt. Mest överraskad blev jag dock över att Sanna Nilsen fick såpass få juryröster. Jag trodde ju att hon skulle vinna men jag trodde att hon skulle vinna på grund av många juryröster och att Charlotte skulle vinna "folkomröstningen". Men så blev det ju inte..... Återigen imponerade Björn Gustafsson även om han inte toppade "Carina Berg".

Nåväl, över till mig. Jag har varit på lite Sverigeturné. Vänersborg lördag-söndag sedan vidare till Malmö måndag morgon. Kan väll lugnt säga att snöovädret överraskade mig lite. Hade inte räknat med att behöva pulsa i 30 cm snö med mina lackade Vagabond, men så blev det. Hur som helst lyckades jag med hjälp av en hjälpsam fader ta mig till Vänersborg Central och tåget var faktiskt inte mer en 5 minuter försenat trots ovädret. I Malmö var det jobb två dagar och sedan tåget tillbax till VBG. Onsdag och torsdag var det jobb i Göteborg och Vänersborg.

På torsdagskvällen var det grabbkväll hos Karl som var väldigt rolig. Poker och räkor stod på menyn men kvällen präglas mycket av privatisering. Jo, vi diskuterade statligt ägande vs privat. Man kan väll säga så här att Fredrik höll sig ganska neutral. Åbro och Kihlen var ganska mycket emot medan jag och Kalle hade en mer liberal syn. Många skratt blev det dock och jag tror inte att någon lyckades övertyga någon ärligt talat. Nej-sidan drog gärna allt till sin spets. Som exempel kan nämnas att de var övertygade om att privta fängelser skulle innebära att de kriminella nätverken skulle driva dem och att en privat polis (som vi alla var emot skall säga) skulle innebära att fartkamerorna skulle bi "fulkalibrerade".

Efter lite släktbesök Långfredagen och Påskafton bar det på påskaftons kväll av till Lidköping för party. En förfest bestående av 75% (6 st av 8) poliser innebar som ni alla förstår rätt mycket polissnack. Eller snarare 99% polissnack. Lite hockey blev det också. Det var dock trevligt och framåt 11-snåret drog vi oss in till Stadt. Söndagen blev rätt seg och fram på kvällen körde jag tillbaka hit till Vås. Idag var det meningen att jag skulle ta tag i träningen som legat i dvala under turnén, vilket tvivels utan givit min viktminskning ett rejält bakslag,  men gymmet stängde tidigare än jag trodde idag så det blev inget med det.

Nu är alltså turnén över för denna gång och den får nog anses som lyckat. Dåligt med groupies dock.... illa.....

Som jag skrivit och som ni märkt har jag varite en slö bloggare på sistone men nu blir det frullt ös igen. Nytt inlägg kommer snart!

//Anders-Vanlig

X-2,5

Glad Påsk!

Precis som befarat har det inte blivit någon blogg hittils denna vecka, och inte blir det mycket nu heller. På söndag eller måndag kommer dock ett välfyllt inlägg. Vill med detta sagt bara passa på att önska er alla en GLAD PÅSK!

/Anders - Vanlig påskfirare

Bizzy.....

Som ni märker har det varit dåligt med bloggande på denna sida på sistone. Jag har helt enkelt inte riktigt hunnit med och närmaste veckan ser inte bättre ut. Blir nog ganska lugnt här till efter påsk. Till råga på detta har jag faktiskt lite idétorka för tillfället....

Bloggar nog lite om melodifestivalfinalen imorgon och ska försöka skriva lite nästa vecka men jag vet som sagt inte om jag hinner med. Sedan lovar jag dock bättring. Hoppas att ni alla mår bra!

/Anders - Vanlig

X - 4,8

Bandy, Golf och andra chansen

Japp så är det, men vi börjar med andra chansen.

Ja, Carola & Johnson gick inte till Globen. Fel tycker jag men så kan det ju gå. Inte för att Carola är någon av mina idoler normalt (även om jag som jag tidigare nämt tycker att hon & Johnsson har tävlingens bästa låt) men den råsågningen som nu sker är ju bara löjlig. Jag menar hon har varit med 5 gånger, vunnit tre, tvåa en gång och nu ut i andra chansen. Ingen direkt fiaskorad. Hon ställde upp igen men låten var uppenbarligen inte lika populär som vissa andra, that´s it. Det är en omröstning där bästa låten vinner och "One Love" var tydligen inte bäst. Full Stop! Behövs inga utläggningar om fiasko.

När nu min favoritlåt föll så fick ju istället Nordman åka till Globen och det känns bra. Gillar verkligen den låten och deras framträdande är ett av de starkaste. Synd att även Tapper var på deras halva för hennes låt är oxå en favorit. Sibel vet jag inte vad jag ska säga om. Visst är hon grymt duktig men tråkig låt. Synd att E-type och pudlarna inte lyckas leverera sin låt på ett bättre sätt för då hade de hört hemma i Globen. Men det är väll ok med Sibel ändå.

Hur går det då i Globen? Sanna Nilsen vinner. Jag hoppas att hon inte gör det men jag tror hon gör det. Jag gillar Sanna men jag gillar inte riktigt låten. Bästa låten i finalen är Nordman men den i Europa tror jag inte på. Det handlar ju om att hitta en som kan slå i Europa och jag tror att Perrelli har störst chans. Tänkte göra tre listor: en över hur jag TROR det går (TIPS), en över hur jag tycker att de ska gå med tyngdpunkten på hur låtarna skulle funka i ESC (EUROPA) och en över hur jag rankar låtarna utifrån min personliga musiksmak (Jag). Som ni kan se på "JAG" listan så har Frida hoppat upp en bra bit. Lyssnat lite på den på SVT´s hemsida och den låten bara växer.....

TIPS/EUROPA/JAG
  1. Sanna N/Charlotte P/Nordman
  2. Charlotte P/ BWO /Charlotte P
  3. Rongedahl /Amy D /Linda B
  4. Linda B/ Sanna N /Frida
  5. Nordman/ Christer S/BWO
  6. Sibel/ Sibel/ Sanna N
  7. Christer S / Linda B /Amy D
  8. BWO /Rongedahl/ Sibel
  9. Amy D/ Nordman/ Rongedahl
  10. Frida/ Frida/ Christer S
Vi får väll se hur det går......


Nåså, över till mig. Har haft en bra men ganska onyttig helg vilket tyvärr syns på vågen:-( Skärpning Anders! Blev after work i fredags och det var helt ok. Lördagen blev väldigt lugn men idag har det varit full aktivitet. Det var dags för årspremiären på golfbanan. I år extra speciellt då jag bytt klubb och premiären skedde på min nya hemmaklubb Ängsö GK. Gick väll sådär.... Avståndsbedömningen är ju ett skämt så här års.... Glädjande var dock att min nya driver funkade mycket bra. Det är viktigt. 9-hål på vintegreener blev det och det var kul. Nedan finns jag på bild i mina "vintergolfkläder". Något att skriva ut och klistra in i era idolböcker :-)

Efter golfen blev det bandy i ABB arena Syd, VSK-Edsbyn. Rätt kul kombination att först spela golf och sedan se på bandy. Det är inte många dagar på året som det är möjligt på ett vettigt sätt. Edsbyn vann en ganska spännade match. Nu är det snart dags för bingen och sedan en ny vecka med nya utmaningar.

Till sist: Våren närmar sig mina damer och herrar!

/Anders - Vanlig vintergolfare

X-3,3 kg

image39

När Anders mötte Sally.....

Japp det är sant, jag mötte Sally idag. Alltså Sally från TV. Jag pratar alltså om den virriga bibliotekarie som Maria Lundqvist spelat så eminent i flera omgångar. En exakt kopia av henne var på gymmet idag och då menar jag verkligen exakt. Samma frisyr, samma hållning samma stil och enligt min bedömning i samma ålder. Till råga på allt hade hon en grön gymnastikpåse på vilken logan för Utbildningsradion var tryckt. Dock såg jag henne aldrig göra Sallys signum det vill säga att sätta händerna strax under armhålorna istället för i midjan som vi vanligt dödliga brukar göra.

När jag såg henne tänkte jag, vad är detta????? Men sedan slog det mig att här har vi ju faktiskt en människa som verkligen är sig själv. Detta är knappast en stil man har för att sticka ut eller vara cool. Det är faktiskt respekt. Skönt att se människor som verkligen fullt ut vågar vara sig själva och i detta fall vet man ju att det är så. Kan gissa att många av dem som går i exentriska kläder gör det för att synas inte för att de är deras naturliga stil. Så tror jag i vart fall.

Respekt Sally!

/Anders - Vanlig

X - 4,7 kg

En mindre bra vecka

Ja, tyvärr har det varit det. Har inte känt mig riktigt bra. I tisdags var jag helt säker på att en rejäl förkylning skulle slå till men så blev det inte. Dock har jag varit seg och lätt håglös hela veckan. Kan vara en reaktion på att en tuff arbetsperiod har avklarats i kombination med den vilda helgen eller något helt annat. Vem vet, inte jag....

Trist har det varit i varje fall. Nu mår jag dock bättre och tar sats mot en ny vecka. Försöker hitta energi men det är lite svårt för stunden men det vänder väll antar jag.

Helgen har varit lugn. Mest försökt kurera mig. Började dock träna lite lätt igen. Känns skönt. Mitt viktras har fått sig en törn av förra helgens festande och veckans sjukdom men nu är det på´t igen bara.

Blivit dåligt med blogg på slutet och har inte så mycket mer än ovan att delge denna gång. Var som sagt inte i slag under denna veckan men nu är formen på uppåtgående så nästa vecka ska jag bättre mig. Hörs då!

/Anders - Vanlig

Söndag 6/1: X
Måndag 7/1: -0,6 kg
Fredag 11/1: - 2,2 kg
Tisdag 15/1: -2,3 kg
Söndag 20/1: -1 kg
Onsdag 23/1: -1,8 kg
Torsdag 24/1: -3,3 kg
Söndag 27/1: -2,2 kg
Onsdag: 30/1: -3,3 kg
Söndag 3/2: -2,6 kg
Tisdag 5/2: -2,7 kg
Lördag 9/2: - 3,0 kg
Onsdag 13/2: - 4,0 kg
Söndag 17/2 -3,2 kg
Onsdag 20/2: -5,3 kg
Söndag 24/2: -4,4 kg
Söndag 3/2: -3,4 kg

Specialblogg Melodifestivalen akt 4 Karlskrona

Först bara: Riktig blogg kommer nog redan imorgon. Varit lite krasslig denna veckan se....

Ja, så var då delfinalerna avklarade. Jag är fortfarande besviken på årets omgång. Sämsta på flera år och idag var inte ens Björn Gustafsson särskilt rolig. Dock var Luuk´s dans faktiskt riktigt bra och underhållande. Dessutom var låtkvalitén faktiskt något bättre än de andra deltävlingarna.

Niklas Strömstedt: 1. Grymt besviken. Är ett ganska stort Strömstedtfan man detta var ju bara tamt. Dessutom loosade jag 40 spänn på oddset på honom....

Calaisa: 3. Svag sådan visserligen men en ganska skön låt med ett gäng sköna tjejer.

Daniel Mitsogiannis 2. Inte så tokigt ändå men oj vad mycket "caramia" det var. Känns dock som låten saknar något och scennframträdandet var bara jobbigt att se.

Linda Bengtzing: 3. Ja, det var ju en mix av "alla flickor" och "ljuger så bra". Hade hoppats på mer men ändå klart godkänt. Denna kommer man gasta till på krogen skulle jag gissa.

Nordman: 4. Riktigt bra. Enda låten som faktiskt berört. Gillar ju Nordman och denna låten gjorde mig allt annat än besviken. Synd att det inte räckte till finalen.

Sibel: 2. Jösses vilken röst hon har men oj vilken tråkigt låt. Synd det tycker jag.

Fronda 2. Positivt överraskad! Har inte gillat det jag hört av honom förut men detta var ju helt ok.

Charlotte Perrelli 4. Kommer att vara topp 3 i Globen och kan mycket väl vinna. Gillade denna skarp faktiskt. Bra framträdande och catchy låt. Bra helt enkelt.

Om jag hade fått bestämma:

Till Final: Nordman & Perrelli
Till 2:a chansen: Linda och Calaisa

Nu har ju alla låtar spelats och nedan ser ni min lista just nu. Den är ju lite orättvis eftersom man kan se de utslagan bidragen på svt´s hemsida så har ju de fått "chansen" att växa eller dyka....


1, Häggqvist/Johnson
2, Nordman
3; Charlotte Perrelli
4, Lasse Lindh
5, Sussie Tapper
6, Face-84
7, E-type & The Poodles
8, Linda Bengtzing
9, Therese Andersson
10, Patrik Isaksson & bandet
11, Michael Michailoff
12, Calaisa
13, Sanna Nielsen
14,BWO
15, Ola
16, Amy Diamond
17, Alexander Schöld
18, Eskobar
19,Frida
20,Sibel
21, Velvet
22,Ainbusk
23, Fronda
24, Rongedahl
25, Caracola
26, Daniel M
27, Niklas Strömstedt
28, Christer Sjögren
29, Brandur
30, Andra generationen
31, The Nicole
32, Mickey Huskic

//Anders - Vanlig schlageryra

RSS 2.0